Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alcén efter Brynästalangens drömdebut: "Jag är inte förvånad"

/

Det var examen för 18-årige Felix Sandström – debut från start i SHL.
Och han får mycket väl godkänt efter Brynäs 2–1-seger mot Djurgården.
– Det var mycket bra, men jag är inte förvånad, säger Brynäs målvaktstränare Pecka Alcén.

Annons

Det har spottats ut en del målvakter ur hans fabrik, och Felix Sandström är den senaste produkten. Färdigförpackad, och klar för spel i landets högsta serie. 18-åringen hoppade in vid tre tillfällen under förra säsongen, men efter Bernhard Starkbaums skada var det så dags för den stora debuten från start.

Men inte syntes det att det var första gången. Felix Sandström agerade lugnt och stabilt, och knep varenda puck – utom en. Djurgårdens 1–2-reducering i slutet av andra perioden nådde han inte, men i gengäld svarade han för en svettig sidledsförflyttning innan dess och lyckades rädda med ryggen när en djurgårdsspelare hade öppet mål att kvittera i tredje.

– Ja, sidledsförflyttningarna är sköna att få, jag trodde han skulle skjuta, men när han passade i stället var det bara sträcka ut och hoppas på det bästa. I andra situationen trodde jag att han skulle försöka valla på mig, och jag hade bara tur att pucken fastnade på mig.

Tur och tur, man skapar sin egen tur som det heter.

LÄS OCKSÅ: Stisse Åberg - det här är början på något stort

Och det var en nöjd Pecka Alcén som klappade om sin adept efter matchen.

– Det är klart att det är speciellt såna här gånger, när det är en egen kille som debuterar. Men han är så mogen så jag visste att han skulle klara det bra, säger Alcén och förklarar vad det är som gör just 18-årige Felix Sandström till en bra målvakt.

– Han är mentalt väldigt stark, och har ett grundspel som tilltalar mig. Han står upp, det är många som ligger ner som innebandymålvakter nu för tiden, men Felix står upp.

Är det inte nåt som du predikar för alla dina målvakter?

– Jo, så är det. Och skridskoåkningen, både han och Jonas Johansson som är i Almtuna nu är väldigt bra på skridskorna. Så är det med alla målvakter vi fått fram i Brynäs, vi tränar mycket på det.

Vad behöver han förbättra?

– Allt. Han måste bli bättre på allt, han är långt ifrån färdig, långt ifrån.

Felix Sandström själv medgav att han var nervös, men var nöjd med att ha klarat av debuten.

– Det är bra att vara nervös också, då vet man att man har närvaron där. Men jag kom in i det bra och hade en bra känsla. Allt är ju nytt, jag har inte varit med om nåt sånt här förut, men det är en cool upplevelse också så det finns ingen anledning att stressa upp sig.

Om inte Bernhard Starkbaum tillfrisknar lär Felix Sandström stå även i lördagens hemmamatch mot HV71. Och en hel del matcher till i Brynäs framöver.

Mer läsning

Annons