Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ANALYS: "Ni väljer fel spelare, Brynäs – här är de som borde spela i förstakedjan"

/

"Eftersom vi inte vann får man väl säga att det inte föll så väl ut" sa Tommy Sjödin efter Djurgårdsmatchen om ännu ett experiment för att försöka få igång lagets förstakedja.
Nä, och det är inte så konstigt.
Ni väljer ju hela tiden fel spelare, Brynäs.

Annons

Här är den raka sanningen: Sedan Anton Rödin blev skadad har Brynäs inte haft någon förstakedja.

Och en sån behövs verkligen om man ska kunna hävda sig i kampen om slutspelsplats (ser ut att bli svår att nå nu), i ett ovisst play in och sedan för att möjligen kunna utmana nåt av topplagen i en kvartsfinal.

Det har testats med Lindblom-Scott-Ollas, Lindblom-Scott-Johnson, Lindblom-Scott-Boqvist, Lindblom-Scott-Broadhurst och nu senast Broadhurst-Scott-Mannberg.

Inget har funkat.

Jesper Ollas har inte det tempo i sitt spel efter sin långa skaderehabilitering för att kunna bidra i en förstakedja.

Jesper Boqvist är, oavsett hur många mål och assist han öser in i juniorlaget och hur bra han än kommer att bli, inte det superunderbarn som kan gå in och lyfta en förstakedja i SHL.

Terry Broadhurst har under de tre matcher han spelat visat att han kan åka skridskor, men även att han saknar förmågan att ta sig fram till chanser och producera poäng. Han var inte frälsaren, han är inte räddaren i nöden. "Måste ges tid" säger några – men ärligt talat är det inte en spelare som behöver tid som ska spela i förstakedjan i detta skede av säsongen.

Daniel Mannberg är så klart spelsugen efter sin hjärnskakning, men att skicka in honom i förstakedjan efter bara några byten matchen innan ger bara sken av desperation.

Brynäs förstakedja har, hur den än sett ut post-Rödin, vägt för lätt och skapat för lite.

Utan Rödin passar inte Lindblom och Scott ihop, nåt som Lindblom själv var inne på efter att ha flyttats till andrakedjan mot Djurgården. Att kasta in Johnson som tredjelänk tillsammans med dem hjälpte inte, och det kommer inget annat att göra heller. Så håll Scott och Lindblom separerade från och med nu – och gör så här, Brynäs:

Spela Nick Johnson med Greg Scott igen – och skicka upp Jacob Blomqvist i förstakedjan. Det är dags för det nu.

Blomqvist har gjort ett hästjobb i fjärdekedjan under hela säsongen utan att klaga – men det är ingen hemlighet att han vill mer och att han är en spelare som kan göra poäng i rätt omgivning. Hans form har varit stigande den senaste tiden, han har både farten uppe och hårdheten i kroppen.

Med den här trion skulle Brynäs förstakedja få den tyngd som så tydligt saknats, inte minst efter landslagsuppehållet – och med den tyngden förhoppningsvis spetsen som kan hota motståndarna igen.

En sådan förstakedja behövs just nu.

Mer läsning

Annons