Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen fick Brynäs jubla igen – och visst fick lillasyster Carlsson rätt i sitt tips

/
  • Jubel igen efter fem raka förluster. Brynäs vann med 4–2 mot Linköping.
  • Felix Sandström fick en ny chans och tog revanch från förlusten i lördags.

Lucas Carlsson lyssnade på syrran Wilma och dunkade in 2–1-målet. Av bara farten var han med i förarbetet till 3–1 också när Brynäs exploderade under en minut i tredje perioden och tog en efterlängtad seger med 4–2 mot Linköping.
– I dag fick vi utdelning för vårt hårda arbete, vi har pratat mycket om olika detaljer i spelet som inte fungerat, sa Lucas.

Annons

I pausen mellan den andra och tredje perioden intervjuades Wilma Carlsson, till vardags i Brynäs damlag, efter sitt och Sveriges guld i ungdoms-OS i Lillehammer för en vecka sedan.

Lite blygt hoppades och trodde hon att brorsan Lucas Carlsson skulle göra ett mål och fixa en seger till Brynäs mot Linköping.

Och visst blev det så. Ställningen var 1–1 efter två spelade perioder när Pathrik Westerholm vann en tekning klockrent bakåt till Lucas som dunkade in ledningsmålet.

Vild glädje och stor lättnad då, särskilt som Sebastian Enterfeldt hade haft en puck på mållinjen strax innan. Men det skulle komma mer – bara en minut senare var det återigen Lucas Carlsson som laddade bössan. Skottet täcktes av en Linköpingsspelare och plötsligt såg Greg Scott att Nick Johnson hade öppet mål.

LÄS ÄVEN: Från plus/minus-kung till skyttekung – Nick Johnson hetaste målskytten i SHL

SHL:s skyttekung missade förstås inte från nära håll. Det var Johnsons 21:a mål för säsongen och gästerna kunde aldrig resa sig från 3–1-underläget. Även om det blev nerv i slutminuterna sedan Nichlas Hardt reducerat till 3–2 i numerärt överläge.

Men när LHC tog ut målvakten stack Daniel Mannberg fram och satte 4–2 i öppen kasse. Wilma Carlsson som tippade att matchen skulle sluta 3–2 kunde nog leva med det.

Så efter fem raka förluster bärgade äntligen Brynäs en trepoängare och tog det sista halmstrået att nå en direktplats till kvartsfinal.

Det kommer naturligtvis bli svårt, det är sex poäng upp till Djurgården på sjätte plats och fyra omgångar kvar, men chansen finns.

I vilket fall som helst så växlade Brynäs upp och tog en fin revansch på Linköping för lördagskvällens sämre insats. 6–3 till Linköping då.

– Otroligt skönt att få vinna. Det här behövde vi, sa Lucas Carlsson som förklarade att laget har pratat mycket om att få ordning på spelet i egen zon.

– Vi satte försvarsspelet i dag. Vi var aggressiva och hjälpte varandra bra. Vi har tappat många ledningar men när jag gjorde 2–1 och sen när 3–1 kom kände vi att vi skulle bara ha den här matchen, sa Lucas Carlsson.

Mer läsning

Annons