Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avstängd Salmela orolig: "Dom verkar inte veta vad dom håller på med"

Anssi Salmela är avstängd i väntan på dom efter sitt matchstraff senast och missar matchen mot Örebro.
– Det är klart jag är orolig för beskedet, dom verkar inte veta vad dom håller på med i den här ligan, säger Salmela.

Annons

Anssi Salmela satte upp klubban i ansiktet på Karlskronas Vjatjeslav Trukhno och fick game misconduct för hög klubba, som sedan utökades till ett så kallat match penalty vilket innebär att disciplinämnden ska granska ärendet och utdöma eventuellt utökat straff.

Efter måndagsträningen säger Salmela till Sporten:

– Jag har sett situationen en massa gånger i efterhand och tycker fortfarande samma sak, jag dumpar ner pucken, klubban åker upp och träffar deras kille. Jag kan gå med på utvisning för hög klubba men inget mer.

Vad förväntar du dig för straff?

– Jag förväntar mig ingenting. Men jag tycker den match jag redan är avstängd är fullt tillräcklig. Skulle jag få fler matcher är det något som är allvarligt fel i den här ligan.

Är du orolig för att det kan bli mer?

– Det är klart jag är orolig. Jag vill inte missa matcher.

Tror du att den senaste tidens liknande händelser kommer att påverka ditt straff på något vis?

– Jag vet inte... dom verkar inte veta vad dom håller på med i den här ligan. Det verkar ibland som om domarna har svårt att skilja olika situationer åt.

Disciplinnämndens beslut väntas komma senast på onsdag efter att alla parter sagt sitt.

Brynäs har nu sex ordinarie backar att tillgå mot Örebro och formerar backparen så här: Mattias Nörstebö/Mattias Porseland, Lukas Kilström/Jörgen Sundqvist och Jonathan Pudas/Marc Zanetti.

Extraback blir Lucas Carlsson.

– Det blir en chans för Porseland att komma in och visa vad han kan, säger Brynäs assisterande tränare Tommy Sjödin, som också har särskild koll på backarna.

– Det är klart att det är tunga avbräck att ha Salmela avstängd och Simon Bertilsson skadad. Och med sju backar har man möjlighet att växla lite under matcherna beroende på hur det ser ut. Men nu kommer Lucas Carlsson in och han har ändå ganska bra rutin från tidigare, konstaterar han.

SE KLIPPET: Här får Salmela sitt matchstraff

Mer läsning

Annons