Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bengtzén: "Kan vara ett utropstecken"

/

Marc Zanetti har ryktats till Brynäs.
Nu bekräftar Stefan Bengtzén att den kanadensiske backen är ett intressant namn för klubben.
– Marc har många kvaliteter som tilltalar, säger Stefan Bengtzén.

Annons

Det var Expressens hockeybloggare Mrmadhawk som uppgav att Oskarshamns Marc Zanetti var ett namn för Brynäs.

– Det är en back som vi har haft med, en spelare som slagit under radarn. Det finns ett par namn som vi jobbar med, säger Stefan Bengtzén till Sporten.

Varför är han intressant?

– Det är en spelare som passar in som åttonde back. Det är en helhet vi tittar på. Han kan vara ett utropstecken, om det nu blir han. Men det finns fler backar där ute.

Zanetti har spelat en säsong med Oskarshamn. Där fick han mycket istid och gjorde 21 poäng (5+16). Innan det gjorde han två säsonger i Tyskland med Düsseldorf.

Brynäs är även på jakt efter en andracenter. Kanadensaren Kyle Wilson från KHL-laget Dinamo Riga har kopplats samman med klubben.

– Han är ett av tre alternativ som vi tittar på. I övrigt vill jag inte kommentera så mycket, säger Stefan Bengtzén.

30-årige Wilson skrev på för Dinamo Riga inför säsongen 2013-2014 och gjorde succé direkt med 44 (17+27) poäng. Inför förra säsongen värvades han till Traktor Chelyabinsk, men producerade bara sex poäng på 22 matcher och återvände under säsongen till Dinamo Riga.

Stefan Bengtzén känner ingen stress.

– Det är dom två platserna som vi ska fylla. Jag hoppas kunna sätta dom inom kort. Det finns spelare där ute, det gäller bara att det blir rätt.

– Det viktiga för oss är att vi känner en trygghet. Nu tränar vi bra och vi har fått ihop en bra ledarstab när "Sjödda" kommit in och med "Bulan" vid rodret. Jag tror på en spännande säsong.

Adam Deutsch klev in i play in-matcher mot Färjestad med Brynäs när Niclas Andersén gick sönder och svarade för fina insatser.

Talangen lämnar nu Brynäs eftersom han inte får något A-lagskontrakt. Något som fick en del supportrar att höja på ögonbrynen – bland annat gamle stortalangen Jocke Hellström.

Enligt Stefan Bengtzén handlar det om att ha en balans i truppen.

– Det var jättekul att Adam kom in och gjorde det bra. Men samtidigt var det flera unga spelare som togs upp förra året. Vi har några vi behöver förädla. Det handlar inte om att vi inte tror på våra unga spelare, ingen är gladare än jag om vi kan ta in juniorer. Men det handlar om att ha en balans i laget för att vinna hockeymatcher.

– Jag har gärna ögonen på Adam och hoppas att han kan få spela i allsvenskan. Spelare som är fostrade här är alltid extra intressanta för oss.

Mer läsning

Annons