Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beskedet till Westerholm efter disciplinnämndens dom

/

Domen mot Brynäs forward Ponthus Westerholm efter matchstraffet mot Karlskrona har kommit.
Och det blev ett lindrigt straff. Disciplinnämnden anser händelsen lindrig och Westerholm blir inte vidare avstängd.

Annons

Det var i mötet mellan Brynäs och Karlskrona som 24-årige Ponthus Westerholm fick fem minuter plus matchstraff för slashing. Brynäsarens klubba åkte upp mellan benen på Karlskronas finske spelare Toni Kähkönen.

Westerholm blev automatiskt avstängd i den efterföljande matchen mot Örebro. Sedan dess har det varit tyst – fram till nu.

LÄS ÄVEN: Westerholm ber domaren om ursäkt – men accepterar inte utvisningen: "Jag förstår den inte"

Disciplinnämnden har bedömt att ingen vidare avstängning ska ske och Ponthus Westerholm kan därmed spela i Brynäs nästa match som är mot HV71 på tisdag.

Ponthus Westerholm berättade i Sportens livesändning tidigare i veckan att han och Brynäs sportchef Stefan Bengtzén skickat in ett yttrande till disciplinnämnden där man bland annat skriver att: "Att sedan klubban råkade hamna mellan motståndarens ben var absolut inte meningen utan en ren olyckshändelse. Liknande situationer äger rum många gånger under en match. Det finns regelbrott som är betydligt värre än detta och han anser sig för hårt bestraffad".

Nämnden menar i sin dom att: "En spelare är ansvarig för sin klubba och klubban ska inte vara uppe mellan benen på en motspelare. Han bör därför ådömas en avstängning. Nämnden finner dock att händelsen är av lindrig karaktär och att straffet därför kan stanna vid den avstängning som automatiskt följer på ett match penalty".

TV+TEXT: Nyförvävet Broadhurst på plats – gick rakt in i förstakedjan

Mer läsning

Annons