Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Björne” vägrar att ge upp

/
  • Roddmaskinen är ett av Björn Danielssons viktgaste redskap i kampen om att komma tillbaka som hockeyspelare. För trots två höftoperationer har han inte gett upp.

Trots två höftoperationer och ett utgående kontrakt med Brynäs: Björn Danielsson vägrar att ge upp hockeykarriären.
– Jag hoppas komma tillbaka, säger 31-åringen.

Annons

Björn Danielsson har spelat åtta säsonger i Brynäs – men i flera år har han dragits med skador. Som Sporten skrivit om vid flera tidigare tillfällen är det ljumskar och höft som varit källan till hans smärtor – och den gångna säsongen var det inte längre hållbart.

Björn kunde bara spela nio matcher i höstas och fick sedan operera sin höft i december. Men resultatet blev inte som han hoppats och därför fick han genomgå ytterligare ett ingrepp i slutet av februari – med större framgång den gången.

– Man skrapade bort mer brosk på höftkulan för att jag ska få mer rörlighet och det känns mycket bättre nu än efter den första operationen. Då kunde jag knappt gå, berättar Danielsson.

Men nu, snart två månader efter den andra operationen ser han framåt. Visserligen har kontraktet med Brynäs gått ut och någon förlängning är inte att räkna med – inte just nu i alla fall. Men gett upp har han inte gjort.

– Nej, jag ska rehabträna på egen hand i ytterligare två månader och om allt går som planerat så vill jag försöka gå på is framåt sensommaren.

Danielsson får nyttja Brynäs gym i anslutning till omklädningsrummet i Läkerol Arena och han tar även hjälp av Brynäs fystränare Claes Rahm.

– Ja, jag kör på hans gym på CH och även i Brynäs styrketräningshall. Så det är perfekt att jag får den hjälpen och jag måste säga att Brynäs ställt upp fantastiskt bra under den här tiden, säger Björn som främst tränar kondition på testcykeln och i roddmaskinen plus lite andra övningar för att få upp rörligheten i höften.

– Jag ska ge det hela en chans till. Men det är svårt att veta ännu hur det blir. Jag ska på återbesök och göra en ny röntgen där man ska kolla så att allt läkt ihop som det ska.

– Men jag kommer att ta det lugnt och känna mig för.

– I så fall kan det blir vad som helst. Jag är öppen för förslag.

Mer läsning

Annons