Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blir det Djurgården för Brynäsforwarden?

Ett nytt kontraktsförslag finns inne på Stefan Bengtzéns kontor. Själv väljer Daniel Brodin just nu att bara koncentrera sig på SM-kvartsfinalerna mot Skellefteå.

Annons

– Det andra lägger jag åt sidan tills säsongen är slut, säger Brynäs powerforward.

Först var det Luleå som kopplades ihop med 24-åringen och sedan en tid tillbaka är det Djurgården som enligt uppgifter redan gjort klart med Brodin vars kontrakt med Gävlelaget går ut efter säsongen.

– Det snackas och skrivs så mycket den här tiden på året. Sanningen är att jag inte riktigt vet vad som händer. Jag har haft två jäkligt bra år här i stan och med Brynäs.

Sportchef Bengtzén har i alla fall snackat om en förlängning och presenterat en lösning.

– Det stämmer. Men jag har sagt till honom och alla andra att jag vill spela färdigt det här först. Det är en jäkligt rolig tid vi är inne i och har slagit ut Färjestad och nu är det Skellefteå som gäller, säger Brodin.

Mästarlagen från de två senaste säsongerna kopplade greppet om matchserien genom att vinna med 4–1 i den första matchen. Men det gav mersmak för Brynäs...

– Absolut. Vi hade ett riktigt bra självförtroende efter matcherna mot Färjestad och åkte hem från Skellefteå i torsdag med en ännu större tro på oss själva. Vi märkte att det definitivt går att störa dom. Skellefteå är givetvis ett bra lag men inte oslagbart.

Två power play-mål gav Skellefteå det försprång som till slut räckte till seger. Det och målvakten Markus Svenssons storspel mellan stolparna.

Så taktiken blir säkert samma som senast. Det enda Brynäs behöver göra annorlunda är att sätta chanserna.

– Vi skapade ju massor av bra lägen och borde ha gjort flera mål. Det handlade ju om tre-fyra rena frilägen och effektiviteten måste upp om vi ska vinna.

I tre play in-matcher mötte Brynäs ett lag som valde att backa hem och göra det svårt att få hål på. Nu har Brodin och hans lagkamrater fått ställa om för att möta en helt annan typ av spel. Skellefteå gillar det där med hög fart och intensitet.

– Det är roliga fighter att spela och nu är det dessutom lördagsmatch och jag hoppas att det blir mycket folk på läktaren. Tillsammans med fansen stöd så har vi alla chanser att först och främst vinna den här matchen, säger Brodin.

Han har spelat tillsammans med Jonas Nordquist och Tim Wallace en längre tid nu och det märks att trion blir mer och mer samspelt. Kedjan gjorde tre bra matcher mot Färjestad där både Nordquist och Brodin gjorde mål i första mötet med värmlänningarna.

– Det är två bra spelare där "Nordan" är väldigt duktig med pucken och oftast hittar fram med fina passningar, säger Brodin.

Den kedjan får förstås förnyat förtroende i lördagsmatchen i Gavlerinken.

– Det blir inga ändringar i laget, meddelar Brynästränaren Thomas "Bulan" Berglund.

Mer läsning

Annons