Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blomqvist är tillbaka som målskytt igen

/

Ifrågasatt, placerad med defensivt ansvar i fjärdekedjan och i en av de sista träningsmatcherna till och med förpassad till bänken.
Sedan klev Jakob Blomqvist in och var en av de hetaste spelarna i Brynäs premiärseger med 6–3 mot Malmö.
– Jag hade ett ganska brett leende på läpparna när jag fick göra mål också, sa "Blomman" efteråt.

Annons

Ni kan historien om att han värvades från Leksand efter en SHL-säsong med 15 mål. Men han sjönk snabbt i hierarkin i Brynäslaget ifjol – från en toppkedja och spel i power play till mindre istid i fjärdekedjan med uppgiften att döda utvisningar.

Fyra mål stannade han på och en massiv måltorka efter jul.

– Det finns två vägar att gå och det är att tycka synd om sig själv och deppa eller att knyta näven, kämpa ännu hårdare och kanske ta ett eller två träningspass på en ledig dag. Jag har varit med om ganska många motgångar under årens lopp när jag kämpat mig till SHL.

Det senare har fungerat. Senast när han hamnade på bänken i träningsmatchen mot Djurgården till förmån för junioren Linus Ölund.

– Klart jag blev förbannad och ville spela. Men det var bara att bita ihop och visa att jag ville ha tillbaka platsen. Nu har träningarna känts bra sista veckan och det var otroligt härligt att kliva in till den här premiären.

Han gjorde det med Adam Brodecki och Johan Alcén i en line som ska jobba hårt, döda utvisningar och helst spela 0–0.

– Nu blev det två framåt för oss och det tar vi förstås också emot med glädje. Men kan vi bidra där också är det bara ett plus, summerade Blomqvist.

Efter en virvlande start med Malmöledning och två snabba Brynäsmål så kom läget efter 17 minuter. Adam Brodecki hittade sin polare helt fri vid blå linjen. Blomqvist hade en uppsjö sådana lägen ifjol men då fanns det alltid en stolpe eller ribba i vägen.

– Jag spelade två säsongen med Alsenfeldt i Leksand och vet att han är tät efter isen så första tanken att sätta den lågt ändrades till att skjuta högt. Jädrar vad skönt det var när pucken satt. Det var svårt att få bort det flinet från ansiktet på ett tag.

Av bara farten fixade han förarbetet till Anssi Salmelas premiärmål i Brynäströjan också. Ett droppass och sedan gjorde finländaren resten med ett välplacerat skott.

– Det är jättebra att det trillar in lite poäng och det är klart att självförtroendet stärks. Men tre poäng för laget var huvudsaken och jag kommer att ta min roll i fortsättningen också. Närmast mot Färjestad och när vi är på isen ska vi inte ge motståndarna lugn och ro. Det lovar jag.

Men i premiären fick han synas som avslutare och framspelare.

Brynäs assisterande tränare Tommy Sjödin gav också beröm till fjärdekedjan.

– Underbart att se hur dom tar sig an den här matchen. Med hårt jobb men även ett offensivt spel som gav resultat.

Mer läsning

Annons