Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs backcoach: Därför ska inte Salmela spela 25 minuter per match

/

Stjärnbacken Anssi Salmela är på plats i Brynäs – och parades direkt ihop med Simon Bertilsson.
Duon som hade en hel del verbala fajter i slutspelet i våras.
– Han gillar att snacka, precis som jag, säger finländaren med ett skratt.

Annons

Han fick göra sina första skär i Brynäströjan i b-hallen, då det skulle läggas reklam under isen inne i Gavlerinken. Och när det blev spel fem mot fem bildade Brynäs sena stjärnvärvning backpar med Simon Bertilsson, också han lite ringrostig efter en tre veckor lång skadeperiod.

När Brynäs mötte Färjestad i slutspelet i våras var det just de två som hade några av de hårdaste dusterna – både på och vid sidan om isen.

– Vi är ju rätt heta spelare båda två. Han är väl lite mer offensiv än vad jag är, även om vi båda två är tvåvägsspelare, så det skulle kunna funka bra. Vi får se hur det blir, säger Simon Bertilsson.

Men Brynäs backcoach Tommy Sjödin säger att man inte ska dra för stora växlar av den första träningen.

– Ingen av dem har spelat några träningsmatcher så därför satte vi dem tillsammans. Anssi får en träning till på sig och sedan får vi snacka ihop oss hur vi ska göra, vad som är bäst både för honom och laget.

Salmela själv har tillbringat sommaren hemma i Tammerfors och säger sig ha tränat på bra, även om han inte spelat några matcher sedan VM, och att han som 31-åring kanske inte har samma behov av träningsmatcher som tidigare.

Brynäs vill ge honom mycket istid, men det får komma successivt.

– Det finns ingen anledning att överbelasta någon spelare så här i början. Skulle vi ge honom 25 minuter per match finns det risk att han nöts ut mot slutet av säsongen, säger Tommy Sjödin.

Brynäs blir Anssi Salmelas fjärde klubb i Sverige, och han har beskyllts för att bara följa pengarna. Något han bara skakar på huvudet åt.

– Det är så dumt sagt. Jag har inget negativt att säga om någon av klubbarna jag spelat för, men jag fick inte de erbjudanden som jag ville ha. Vi är profesionella hockeyspelare, och vi spelar inte gratis. Sen vill inte jag heller hålla på och byta klubb hela tiden, förhoppningsvis hittar jag nånstans där jag kan stanna. Kanske här i Brynäs, vi får se.

Premiären är bara om någon dag, spelar du då?

– Vi får se hur kroppen känns, men vill de att jag ska spela så spelar jag. Jag hoppas vara redo mot Malmö, och jag kommer säkert kunna göra avtryck i det långa loppet. Men i början får jag kanske spela lite enklare.

Förutom Simon Bertilsson tillbaka i träning körde även Jörgen Sundqvist för fullt, däremot saknades Lukas Kilström bland backarna.

SE ÄVEN, TV: Salmela om nya backpartnern: "We had a little dirty talk"

Mer läsning

Annons