Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs fjärdekedja visade musklerna – och har en skön retsticka

Han retar gallfeber på motståndarna och är en av Brynäs nyttigaste boxplay-spelare.
Johan Alcén och hela Brynäs fjärdekedja med Jacob Blomqvist och Sebastian Enterfeldt är dessutom tunga att möta.
– Nu när "Sebbe" kom in med oss blev det en jätteinjektion. Han är en grymt bra spelare, säger Johan inför mötet med Örebro på lördagen.

Annons

Med Petr Vrana tillbaka i laget på sin centerposition i andrakedjan fick Enterfeldt ta plats mellan Alcén och Blomqvist – som spelat ihop nästan hela säsongen. Då hände det plötsligt grejer i offensiven också.

– Hmm, men jag borde ha gjort minst ett mål mot Modo. Den missen var inte att leka med, säger Johan och flinar med hela ansiktet.

Han var en av syndarna som brände helt öppna lägen och visst borde Brynäs ha vunnit större och klarare än den 2–1-seger som nu noterades. Alcén fick en nästan helt öppen kasse när Enterfeldt lurigt släppte pucken vid första stolpen när han var på väg att runda kassen. Då sköt Alcén utanför...

MISSA INTE: Hissar&Dissar från segermatchen mot Modo

Nu kanske det ändå inte är för att producera framåt som "Bulan" Berglund har tussat ihop den här trion.

– Nä, det är väl fortfarande att vara stabila i defensiven och gå ut och döda utvisningar som är grejen.

Brynäs ligger fyra i den statistiken i hela ligan med fina 82,11 i procent. 17 insläppta mål i boxplay är också då förstås i paritet med de allra bästa lagen. Alcén och Blomqvist är förstavalet där när det ska dödas utvisningar och Enterfeldt gör också det jobbet med bravur.

– Där känns det grymt bra. Det är skönt att gå in och få blockera ett eller annat skott, säger Alcén och flinar igen.

Men killarna kan anfalla också och utnyttja sina kilon i anfallszonen. Med åtskilliga kilon och muskler på alla tre som gillar att spela fysiskt och gärna sätter in både en och två tacklingar blir det förstås tungt för motståndarna. Som för Modo i torsdags som hade problem med Brynäs fjärdekedja.

LÄS ÄVEN: 18-årige Ersson efter hemmadebuten: "Jag är glad för den speltid jag får"

– Det är ju meningen att vi ska checka hårt när vi är inne. Vi vann pucken många gånger i deras zon och fick några långa anfall.

Alcén kan det där med att reta upp motståndarna också med lite lagomt småfula knep. Senast fixade han dubbla Modoutvisningar och fick tränaren Andreas Johansson att bli lite småsur på den där nummer 14 i Brynäs. De lite onödiga utvisningarna som Johan själv tog i början av säsongen har dessutom blivit allt färre.

Med två raka segrar är Brynäs nu tillbaka på vinnarspåret och har återtagit tredjeplatsen.

– Nu ska vi fortsätta på det sättet mot Örebro också och så kanske det kommer några mål också, säger Johan som står noterad för två fullträffar hittills på sina 31 matcher hittills.

Lördagsmatch i en fullsatt Behrn Arena mot Örebro låter också lockande.

– Det ska bli grymt roligt. Jag missade förra matchen mot Örebro och satt hemma och såg på TV när dom vände och vann. Nu ska vi ha revansch, avslutar Alcén.

Mot Örebro byter Brynäs målvakt och ställer Felix Sandström i kassen. Dessutom kommer Jörgen Sundqvist tillbaka i spel och tar sin plats bredvid Lukas Kilström efter att ha missat matchen mot Modo.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i din telefon – ladda hem våra nya appar.

Ladda ned appen här för Iphone (GD)

Ladda ned appen här för Google Play, Android (GD)

Här kan du ladda ner appen till Iphone (AB)

Här kan du ladda ner appen till Android (AB)

Mer läsning

Annons