Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs förre klubbdirektör hyllas av Cmore-experten

/

För ett halvår sedan slutade Hans-Göran Karlsson som klubbdirektör i Brynäs.
Men han är fortfarande högt respekterad i Hockeysverige.

Annons

Det är i det senaste avsnittet av Cmores hockeypodcast med Gävlebördige Björn Oldeen och Mike Helber, som Helber hyllar Hans-Göran Karlsson.

Den förre klubbdirektören i Linköping och numera experten i Cmore, Mike Helber, får i podcasten uppdraget att ta fram sitt eget lag "Helbers HC".

På spelarsidan tar han bland annat ut Brynäs och SHL:s poängkung Anton Rödin. När han ska välja topp team på kontoret och poster som klubbdirektör och sportchef tvekar han inte en sekund. Som Sportchef tar han Henrik Evertsson i Växjö.

– Får jag välja en klubbdirektör så tar jag Hans-Göran Karlsson i Gävle. Jag tyckte att han tog sitt lag ett antal bra steg och lyfte Brynäs från en tuff period, säger Helber och utvecklar.

– Jag kan nämna många som är duktiga som Pea Isralesson i Skellefteå, men han skulle inte passa på mitt kontor. Jag skulle ta Hans-Göran direkt.

Vad gjorde han som var bra då?

– Han arbetade med att strukturera upp Brynäs, ändrade på sånt som var gammalt där allt var bättre förr och skapade olika möjligheter att fylla upp arenan med mera.

– Jag har sett Hans-Göran stå framför gruppen och prata för sin sak så honom skulle jag välja ha, säger Mike Helber i podcasten som du kan lyssna på i sin helhet här.

Hans-Göran Karlsson har lämnat hockeyn sedan han slutade i Brynäs i våras och jobbar nu som förvaltningschef på Söderhamns kommun. Han blir förstås glad över berömmet från Mike Helber.

– Hedrande att få vara med i hans dream team. Jag och Mike har haft mycket kontakt genom åren, där vi stod för mycket samma saker, han hördes mest, jag hade låg profil.

Mike har ju också slutat som klubbdirektör men är i allra högsta grad synlig som expert i Cmore, vad säger du om honom?

– Han är bra i den där rollen, rak i det han säger. Precis som vi hade det i hockeyligan.

Saknar du hockeyn?

– Var sak har sin tid och jag tror inte man ska sitta för länge i den roll jag hade. Det var roligt men väldigt slitigt. Men jag ser nästan alla Brynäs matcher och det är förstås jättekul med framgångarna i höst. Det är kul att Brynäs överraskar, det påminner lite om 2012 faktiskt, säger Hans-Göran Karlsson.

Mer läsning

Annons