Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs fortsätter kräftgången – förlust mot jumbon

/
  • Thomas

Petr Vrana gjorde sitt första mål i Brynäströjan. Lucas Carlsson likaså.
Men vad hjälpte det när samme Carlsson tvingades dra på sig en straff – som Karlskrona avgjorde matchen på och vann med 3–2.
Karlskronas blott andra trepoängare under säsongen.

Annons

LÄS ÄVEN: Trots förlusten – Boqvist njöt av debuten i SHL

Innan matchen handlade det mesta om att Brynäs släppte fram 17-åringen Jesper Boqvist i förstakedjan och att det förutom alla skador även råder feberfrossa och sjukläge i laget.

Efteråt bara det tunga faktum att Brynäs inkasserade sin fjärde raka förlust och att måltorkan fortsätter.

Karlskrona har visserligen vaknat till lite den senaste veckan och hade två raka vinster på övertid, men nykomlingen från Blekinge som är ohjälpligt sist i SHL, hade ändå bara en ynka trepongare under hela säsongen fram till mötet med Brynäs.

– Vi börjar bra. Sen är det en jämn match. Men vi är inte tillräckligt effektiva och slarvar på deras mål. Aldrig roligt när man förlorar matcher, men sån är idrotten, summerade en besviken Brynästränare Thomas "Bulan" Berglund i Cmore direkt efter matchens slut.

Brynäs kom till spel med bara sex backar. Såväl Jörgen Sundqvist som Lukas Kilström tvingades stanna hemma i sjuksängen.

Men som tur var kunde Mattias Nörstebö göra comeback efter sin långa skadefrånvaro. Och man hade dessutom Lucas Carlsson, som äntligen fick spräcka målnollan i SHL. I sin 20:e match kom det första målet när han kvitterade till 2–2 i den andra perioden.

– Fantastiskt kul förstås. Jag har haft några lägen den senaste tiden. Nu fick jag ett bra pass av Jeppe (Ollas) och är egentligen i obalans när jag skjuter, sa Carlsson till Cmore.

Brynäs tränare Thomas "Bulan" Berglund toppade laget på slutet och tog timeout med tre minuter kvar.

Men någon upprepning av det som hände senast Brynäs var i Karlskrona gick inte att få till på onsdagskvällen.

– När man har spelare borta av den kaliber vi har så är det klart att det påverkar, menade Thomas Berglund som ändå ville lyfta fram debutanten Jesper Boqvist.

– Han är bra och pigg och vill vara noggran i det han gör. En riktigt bra spelare.

Dock tungt för Lucas Carlsson som först kvitterade till 2–2, men blev tvungen att riva ned Mattias Guter, som själv tog straffen, efter 11.23 i tredje perioden och avgjorde bakom Starkbaum.

– Såklart jätteskönt, särskilt med tanke på hur vi förlorade mot Brynäs här senast, sa Mattias Guter som avgjorde matchen på straffen.

LÄS ÄVEN: Matchfakta och spelarbetyg efter förlusten mot Karlskrona

TV: Backbrist och backmisstag – då blev det fjärde raka förlusten för Brynäs

Mer läsning

Annons