Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs hittade en väg att förlora igen – och nu väntar Djurgården

/
  • Joey Crabb kvitterar till 2–2 för Frölunda mot Brynäs och sedan avgjorde göteborgarna till 3–2 när Patrik Carlsson slog in en enkel retur.

Att Brynäs måste spela åttondelsfinal visste alla om. Frågan var bara vilka skulle man få möta – och skulle man få börja hemma eller borta.
Efter ännu en förlust slutade Brynäs tia i tabellen – och får nu möta Djurgården.

Annons

STISSE ÅBERG: Sudden death – redan slutspelet har börjat

Brynäs såg på egen hand till att tappa möjligheten att börja det som i år kallas för åttondelsfinal på hemmaplan.

Trots en helt okej match mot serietvåan Frölunda hittade Brynäs en väg att förlora – igen.

Brynäs såg ut att gå mot seger när Marc Zanetti bombade in 2–1 i krysset i tredje perioden. Men Frölunda hann både kvittera och göra ett segermål innan matchen var över.

Sedan väntade en lång stund innan de övriga matcherna var färdigspelade. Och på ett lite udda vis stod till sist klart att det blir Djurgården som Brynäs ska försöka besegra i bäst av tre matcher.

Växjö mötte Luleå som tog ut målvakten i jakten på en tredjeplats vid ställningen 3–3. Växjö gjorde 4–3 i tom kasse och gick förbi Djurgården i tabellen.

– Ja, jag hörde det nu precis, sa Brynäs tränare som inte riktigt visste vilket ben han skulle stå på.

– Bättre resemässigt att möta Djurgården än Växjö. Annars är det lika tuff utmaning sportsligt, menade Thomas "Bulan" Berglund.

Brynäs har bara vunnit en av fyra matcher mot Djurgården denna säsong och har två raka förluster på hemmaplan.

Den senaste för några veckor sedan minns många. Inför fullsatta läktare förlorade Brynäs med 5–3. Och förlorat har man gjort mycket sedan dess.

Bara en seger har det blivit sedan uppehållet i början på februari. Och målskyttet fungerar inte.

– Vi skjuter mest skott av alla i serien och spelat många jämna matcher där vi varit bättre än motståndarna, men vi har förtvivlat svårt att göra mål. Förtvivlat svårt.

Oskar Lindblom gjorde sitt första mål sedan den där hemmamatchen mot Djurgården i februari när han fick öppet mål i slutsekunderna av den första perioden och prickade in 1–0 i numerärt överläge.

Och Marc Zanetti dunkade in 2–1. Ändå föll Brynäs ihop när Felix Sandström inte klarade av att hålla tätt i slutminuterna.

Men tränare Berglund kan inte säga att det blir målvaktsbyte till mötena med Djurgården.

– Nej, det får vi se. Jag kan inte säga någonting om det just nu.

Däremot kan han konstatera att flera spelare finns på skadelistan. Petr Vrana har till exempel en hjärnskakning sedan första mötet med Färjestad i helgen.

– Ja, så är det. Sedan gick ju Pudas av i dag, jag vet inte hur allvarligt det är. Jörgen Sundqvist är dock spelklar till nästa match men inte Jesper Ollas.

Hur är det med Bertilsson? Han är nära en comeback säger han själv.

– Ja, men han är på gång. Men på torsdag spelar han inte.

Thomas Berglund konstaterar att skadorna satt sina spår.

– Det är klart att det märks. I våra två tänkta toppkedjor har vi bara tre spelare kvar nu. Men vi ska samla ihop oss nu och göra det bästa av situationen.

Ett första steg är att inte träna på is under onsdagen.

– Nej, det blir nog så att vi kör en rehabdag i morgon och sedan tränar ordentligt på torsdag morgon innan vi åker till Stockholm.

Fotnot: Brynäs börjar borta på torsdag kl 19. Returen i Gavlerinken på lördag kl 16 och ev tredje match på Hovet på måndag kl 19.

TV: Det känns som om Brynäs skänkte bort hela slutspelet

LÄS ÄVEN: Så var spelarbetygen

Mer läsning

Annons