Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs måste göra det mesta bättre

Annons

Det bästa sättet att visa att ett misstag är ett misstag och inte ett beteende är att inte upprepa samma misstag två gånger i rad.

Brynäs har möjligheten att ikväll visa vad det betyder i deras fall. Hemmamatchen senast var inget annat än ett misstag. Det var en så svag inledning på matchen att jag fick gnugga mig i ögonen.

Att man spelar för klubbmärket på magen och inte för namnet på ryggen är en av ishockeyns äldsta och bästa kliché, metafor och därmed sanning.

Det måste ha varit en omskakande upplevelse att som spelare i Brynäs uppleva det som hände mot Linköping. Känslan i kroppen måste ha varit att det här vill vi aldrig vara med om.

Jag tycker att laget ska ta med sig den känslan till Luleå. Där kommer man att få möta ett lag som spelar sin klichéhockey. Man tror på det gemensamma och sedan har man spelare som Johan Harju som alldeles säkert gör matchens första eller sista mål.

 Finns det då något som Brynäs kan göra för att vinna matchen med tanke på det vi fick se för några dagar sedan. Absolut. Man kan göra det mesta bättre.

En sliten målvakt ersätts av en sugen, ett försvarsspel som vilade i tisdags är med igen och ett anfallsspel som spelar för inte bara klubben utan också för sina karriärers bästa kontraktsskrivningar kommer att vara bättre.

 Om det räcker till poäng? Ingen aning.

Tre saker inför Luleå – Brynäs

Målvaktsspelet och samspelet mellan back och målvakt blir avgörande. Heads up! Matchen börjar 19.00 – inte 19.30.

Tar Brynäs ledningen ger jag de en god chans till poäng. Annars inte.

Idag kommer Thomas Berglund att ha dubbla känslor. Fullt rimligt, men jag vet att han kommer att göra allt han kan för att vinna matchen. Hoppas han har alla med sig i den känslan.

ERIK SANDBERG

Mer läsning

Annons