Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs saknar fortfarande backar inför dubbelmötet med Luleå

/

Sjukdomsläget ser inte ljusare ut för Brynäs inför dubbelmötet med Luleå.
Lukas Kilström och Jörgen Sundqvist kommer inte till spel i någon av matcherna.
– Marc Zanetti och Mattias Nörstebö är egentligen inte heller redo men måste spela ändå, säger tränaren Thomas "Bulan" Berglund.

Annons

Det var jobbigt för Brynäs att få ihop sex backar till mötet med Karlskrona. Kanadensaren Zanetti har också legat nedbäddad och inte tränat medan Nörstebö precis är tillbaka efter ett nyckelbensbrott. Men duon spelade ändå trots att de hade mått bra av ytterligare några dagars vila och träning.

Men Lukas Kilström och Jörgen Sundqvist fick lämna återbud och får vänta till nästa vecka innan en comeback är aktuell. Lägg också till att Simon Bertilsson och Anssi Salmela finns på skadelistan på försvarssidan.

– Det är helt klart att vi är i ett prekärt läge med fyra raka förluster och dessutom med många skador och sjukdomar på flera av nyckelspelarna. Det kommer jobbiga perioder för alla lag och det måste man ta sig igenom. Nu är det våran tur, säger "Bulan".

Senast var det jumbolaget Karlskrona som tog sin blott andra trepoängare för säsongen. I en match där Brynäs startade klart bäst.

– Dom gjorde mål på sin enda målchans i första perioden och sedan gick det inte våran väg. Men vi har varit med i alla förlustmatcher på slutet och skapat mer chanser än motståndarna.

STISSES KRÖNIKA: Hade det inte varit för Boqvist hade jag valt innebandyn i Gavlerinken

Nu är det dubbelmöte med "Bulans" gamla gäng Luleå som kommer till matcherna med helt andra förutsättningar. Norrbottningarna har fem raka segrar.

– Så är det. Men det ska i alla fall spelas om det och vi har goda förhoppningar om att göra två bra matcher mot dom, säger Brynästränaren.

Det blir nästan samma lag och uppställning som i onsdags mot Karlskrona. 17-åriga Jesper Boqvist får fortsätta spela och förmodligen i samma omgivning. Han gjorde en klart godkänt SHL-premiär.

LÄS OCKSÅ: Trots förlusten – Boqvist njöt av debuten i SHL

ÄNNU MER LÄSNING: Adam Boqvist inspirerad efter brorsan Jespers debut: "Det var nervöst att se honom"

– Enda ändringen är att Felix Sandström går in i målet, säger "Bulan".

Viktigt var också att Petr Vrana fick göra sitt första SHL-mål för Brynäs.

I Luleå är Bill Sweatt tillbaka och ställs för första gången mot Brynäs. Han har haft stora skadeproblem den här säsongen och missat de två tidigare matcherna som lagen har mötts.

I segermatchen senast mot Örebro spelade han i förstakedjan med Johan Harju och Jonathan Granström – bara gamla bekanta för Brynäsanhängarna.

■■ Vill du ha fler sportnyheter direkt i din telefon – ladda hem våra nya appar.

Ladda ned appen här för Iphone (GD)

https://itunes.apple.com/se/app/gd.se/id1041985551?l=en&mt=8

Ladda ned appen här för Google Play, Android (GD)

https://play.google.com/store/apps/details?id=se.mittmedia.blackcap.gd

Här kan du ladda ner appen till Iphone (AB)

https://itunes.apple.com/se/app/arbetarbladet.se/id1041969146?l=en&mt=8

Här kan du ladda ner appen till Android (AB)

https://play.google.com/store/apps/details?id=se.mittmedia.blackcap.ab&hl=sv

Mer läsning

Annons