Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs skrämde bort kvalspöket

/
  • Tvillingarna Pathrik och Ponthus Westerholm firar Brynäs 2–1-mål, som gav nytt säkrat kontrakt och en plats i play in till kvartsfinalspelet.

Med två omgångar kvar kan Brynäs andas ut.
SHL-kontraktet är säkrat tack vare 2–1-segern mot Växjö – och nu ska laget ta chansen i play in.
– Det är nu på våren det börjar. Jag får gåshud när jag pratar om det, säger lagkaptenen Niclas Andersén.

Annons

Brynäs har haft en minst sagt kämpig säsong – med skador, svaga resultat och tränarbyte.

Men i den 53:e omgången kom trepoängaren som gav laget nytt kontrakt och möjligheten att nå kvartsfinalspel via play in.

När bottenkonkurrenten Leksand tappade sin 4–3-ledning i slutsekunderna hemma mot Frölunda var saken definitivt klar och efteråt var det en märkbart lättad lagkapten i Brynäs som sammanfattade känslorna.

– Nu är det klart. Det känns jäkligt skönt att kunna andas ut just nu. Men vi känner samtidigt ingen mättnad över att vi har tagit oss till play in. Vi är ett hungrigt lag som vill vidare och det är inte många som vill möta oss nu, säger Niclas Andersén och fortsätter:

– Det kommer att bli hårda bataljer och vi är inte nöjda bara för att har kommit till play in. Vi ska till kvartsfinalerna och sedan ta oss vidare därifrån.

Ni kan få Färjestad eller Luleå i play in. Har du någon önskemotståndare?

– Det är hugget som stucket. Det är en klyscha, men ska man gå långt i ett slutspel måste man nästan slå alla lag. Vi slår ur underläge samtidigt som vi har med oss ett bra spel. Nu har tyngden på axlarna släppt och vi ska visa vad vi kan.

– Jag tror att alla ser fram emot det och det är nu på våren det börjar. Jag får gåshud när jag pratar om det, den här tiden på året är det roligaste man kan vara med om som hockeyspelare.

Andersén hade mest istid av alla spelare i går – trots att han vid ett par tillfällen försvann från matchen och dessutom gick iväg med massören Glenn Hellström.

– Jag var tvungen att kolla resultatet i Leksandsmatchen där ett tag, säger Andersén med ett snett leende.

– Det är som det alltid är i slutet på säsongen med olika grejer som går fram och tillbaka. Men jag är hundraprocentig.

En time out knappt sju minuter in på den andra perioden fick ordentlig fart på Brynäs, som sett till större delen av matchen var skäret efter Växjö. Men den tredje perioden tillhörde hemmalaget från början till slut.

Och drygt sex minuter från slutet slog Ponthus Westerholm till när han stänkte upp pucken i bortre krysset efter en perfekt framspelning från tvillingbrorsan Pathrik.

– Deras back trodde säkert att jag skulle gå inåt i banan, men jag tog mig runt i stället och fick ett halvt friläge från kanten. Det var otroligt skönt att se pucken gå in, framför allt eftersom det inte var så många minuter kvar av matchen, säger Ponthus Westerholm om sitt tredje SHL-mål.

Fullträffen var säsongens allra mest värdefulla.

– Det är skönt att vi är klara för play in nu. Vi har vetat om att poängen skulle komma förr eller senare och om vi fortsätter att spela på samma sätt vet vi att vi har chansen mot alla lag, säger Ponthus Westerholm.

Mer läsning

Annons