Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs sportchef: "Klart att tre poäng av de sista trettio är alldeles för dåligt"

/

Det är nu det roliga börjar.
Brynäs sätter i gång och spelar play in och möter Djurgården på Hovet. Så blev det sedan Växjö till slut tog den sista slutspelsplatsen och petade ner Stockholmslaget.
Vi tog ett snack med Brynäs sportchef Stefan Bengtzén som slet sig från ett möte för att svara på några frågor.

Annons

Brynäs hade en tredjeplats att försvara när serien startade om efter juluppehållet. Men det blev fritt fall på slutet och placeringen blev betydligt mer blygsam. En given kvartsfinal slutade med ett ovisst play in och dessutom försvann fördelen med hemmaplan efter den sista förlusten mot Frölunda i tisdags.

Hur påverkar det här fortsättningen?

– Serien är slut och vi hamnade tia. Men det är historia nu. Nu är det ett vitt papper och vi startar om från noll.

Men avslutningen var inte alls bra.

– Klart att tre poäng av de sista trettio är alldeles för dåligt. Det kan vem som helst räkna ut. Det är idrott det handlar om och saker och ting händer. Men vi måste gillar läget.

Varför blev det så då?

– Jag vill absolut inte skylla på skador, men klart att när Rödin och Salmela försvann märktes det. Vi hade säkert haft tio poäng till om inte det hade skett.

Om vi summerar hela säsongen – vad säger du då?

– Vi byggde upp förväntningarna i starten när vi spelade väldigt bra och tog mycket poäng. Sedan har vi ändå spelat bra i många matcher mot slutet men inte gjort mål och haft marginalerna emot oss. Då har det blivit lite väl mycket negativt. Men det är klart att det måste lossna snart.

Hur ser ni på Djurgården som motståndare när allvaret nu börjar?

– Det blir riktiga hockeyfester och förhoppningsvis fullsatt både i Stockholm och här. Och det var ett perfekt lag att få för oss och det är nu det roliga börjar. Killarna i laget gillade också att det blev Djurgården. Det finns ingen tanke på att vi ska åka ur och ha spelat färdigt i helgen. Det är bara seger som gäller.

Hur viktig är första matchen på Hovet?

– Givetvis väldigt viktig. Kan vi vinna så sätter vi en väldig press på Djurgården som ska komma hit på lördag.

Har du redan börjat att jobba med nästa säsong?

– Att förlänga kontrakt eller värva nytt gör vi när den här säsongen är över. Men jag jobbar självfallet varje dag med det.

LÄS OCKSÅ: Här är Brynäs bäst i hela SHL

MER LÄSNING: Ändringar i Brynäslaget – målvaktsbyte och den här backen missar matchen

Mer läsning

Annons