Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs sportchef räknar bort Djoos

/

På måndag åker Christian Djoos till Washington för att spela färdigt säsongen i AHL-laget Hershey Bears.
Sportchefen Stefan Bengtzén räknar med att det är det sista vi ser av Djoos i Brynäs på ett tag.
– Han är utanför kalkylen till nästa säsong, säger Bengtzén som just nu jobbar för högtrycket.

Annons

Säsongen tog slut i onsdags efter den fjärde raka förlusten mot Skellefteå där spelare och ledare fick en tidig semester. Men för en sportchef som ska bygga nytt är arbetsbelastningen hög just nu.

Under fredagen kom de första beskeden om Brynäs lagbygge till säsongen 2015/16. Daniel Brodin har skrivit på för tre år med sin gamla förening Djurgården.

– Det har varit klart sedan en tid och det är inget konstigt med det. Han ville tillbaka till sin moderklubb och jag önskar honom lycka till. Det är en väldigt bra kille och jag vill verkligen poängtera att han har kört hela vägen in i kaklet för Brynäs.

Att Christian Djoos skulle vidare till Washingtons organisation som han tillhört hela den här säsongen var inte heller någon skräll. Men Bentgtzén själv hade inte hört någonting från NHL-laget utan fick den bekräftelsen först under fredagen.

– Lite märkligt att de inte har lämnat det beskedet till oss. Jag fick själv ringa runt och få det bekräftat av agenten att Christian åker över i början på nästa vecka.

Och där blir han med all säkerhet kvar nästa säsong.

– Jag har sagt det tidigare också att vi inte räknar med honom i lagbygget. Washington vill säkert skola in honom i AHL och han har ju bara varit utlånad till oss den här tiden.

En spelare som Brynäs valde att låna ut i vintras var norrmannen Sondre Olden. Han har spelat slutdelen av säsongen i moderklubben Vålerenga i norska GET-ligan men har kontrakt med Gävlelaget.

– Han är en bricka i spelet men det går inte att säga så mycket mer om det just nu. Vi ska prata med honom lite senare. Nu hörde jag att han slagit upp samma skada i axeln som han hade här, säger Bengtzen.

På elva matcher i norska ligan har Olden svarat för 18 poäng (6+12). Lite skillnad jämfört med det han producerade i SHL. Kanske ett bevis på att det skijer en hel del mellan ligorna.

I övriga frågor om bygget av truppen väljer Brynäs sportchef att inte säga någonting än.

– Kanske det går att prata enskilda namn om någon vecka. Nu finns det inte så mycket mer att kommentera.

Klart är ju sedan en tid att Thomas "Bulan" Berglund fortsätter träna Brynäs i ytterligare två säsonger. Nu är han hemma i Luleå men kommer att vara tillbaka i stan när Brynäs sätter i gång försäsongsträningen någon gång i slutet av april.

Mer läsning

Annons