Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs sportchef sågar Renbergs uttalande: "Det är en myt"

/
  • Stefan Bengtzén menar att Mikael Renbergs uttalanden är ogenomtänkta.

Mikael Renberg uttalade sig i gårdagens Hockeykväll Special i SVT om att hockey är en överklassport.
– Det är en myt, säger Stefan Bengtzén.

Annons

Brynäs sportchef Stefan Bengtzén håller inte med Mikael Renberg, som både menade att det blivit ett obehagligt klimat inom dagens ungdomshockey och att hockeyn blivit för dyr för många i gårdagens Hockeykväll Special.

– Att uttrycka sig så är ogenomtänkt. Här försöker vi sälja en sport och så kommer sådana uttalanden som bara skadar sporten, säger Bengtzén.

– Det är en myt att hockeyn är dyr och vi måste avdramatisera det här. Det är styrt till hur det ser ut i storstäderna där jag vet att det är dyrare än i övriga landet.

Renberg resonerade i tv-programmet kring att framtiden för hockeyklubbarna är att tillhandahålla utrustning. Något som Brynäs redan gör.

– Vi har gått i bräschen för det här. Vår verksamhetsdel "En bra start" jobbar med mångfald och integration genom att finnas där och tillhandahålla utrustning och visa upp oss. Materialtillverkarna vill också att många ska använda deras utrustning och det finns billigare alternativ. 10–12-åringar behöver inte ha en kompositklubba, säger Bengtzén.

Angående ungdomsverksamheten uttalade sig Renberg även om att "Eliten skiter i bredden och det kommer att straffa sig förr eller senare". …

Skiter ni i bredden?

– Nej, absolut inte. Vi vill att alla spelare är kvar på mammas gata fram till 16 år. Brynäs tar inte några yngre spelare än så från klubbarna i närområdet, säger Bengtzén.

Mer läsning

Annons