Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs värvar från Skellefteå – tack vare fansen

/
  • Här i mitten jublar Terry Broadhurst framför Jörgen Sundqvist när lagens möttes i november och Broadhurst gjorde 3–0-målet i matchen som slutade 4–0. Nu är amerikanen klar för Brynäs.

(Ny uppdaterad version)
Brynäs har gjort klart med en ny forward.
Från SHL-konkurrenten Skellefteå värvar man Terry Broadhurst för resten av säsongen. Bland annat tack vare fansen.
– Det fanns 122 500 kronor insamlat i kassan, säger Stefan Bengtzén sportchef i Brynäs.

Annons

Terry Broadhurst har inte svarat upp till förväntningarna i Skellefteå, dit han värvades som poängspelare från Chicago Wolves i AHL inför säsongen. De senaste matcherna har han suttit som extraforward och fått snålt med speltid.

Nu hoppas Brynäs att den 27-årige amerikanen ska vara Anton Rödins ersättare i förstakedjan. Sedan lagkaptenen blev skadad har Greg Scott och Oskar Lindblom haft olika spelare intill sig – utan att det riktigt har klaffat fullt ut.

– Det är upp till tränarna att avgöra var han ska spela. Han kommer hit nästa vecka och hinner träna med laget under landslagsuppehållet, säger Stefan Bengtzén.

Brynäs tar över Broadhurst säsongen ut och man gör det till stor del tack vare bidrag från Brynäsfansen och insamlingen "fansens värvning".

– Ja, det fanns 122 500 kronor i kassan, berättar Brynäs sportchef.

En månadslön ungefär då?

– Det får du spekulera i själv.

Terry Broadhurst har stått för 13 poäng (6+7) på 38 matcher den här säsongen. Två av de där sex målen har faktiskt kommit mot Brynäs. Dels när Skellefteå vann med 3–2 efter förlängning i Gavlerinken 22 oktober, men även när Skellefteå besegrade Brynäs med 4–0 i slutet av november sköt Broadhurst 3–0-målet.

Och Stefan Bengtzén tror på spelaren.

– Det känns som en bra lösning. Nu hoppas vi att Terry kommer med syre och energi till ett lag där han får mer utrymme än tidigare, säger Bengtzén.

Broadhurst beskrivs som en tvåvägsspelare, bra både i offensiv som defensiv alltså, men att han väger lite för lätt i vissa situationer med sina 183 cm och 76 kg.

– Vi hoppas att han är spelklar till matchen mot HV71 tisdag 16 februari, säger Stefan Bengtzén.

LÄS MER: Ny backskada i Brynäs: "Vi tror inte det är så allvarligt"

SE ÄVEN: Här är Brynässpelarnas oväntade motståndare i nästa vecka

Mer läsning

Annons