Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäsback febersjuk och missar avgörandet – men en annan försvarare är hetast i laget

/

Brynäs matchvärmde i 40 minuter på måndagsförmiddagen.
Saknades gjorde backen Mattias Nörstebö medan Linus Ölund är extraforward i ödesmatchen mot Djurgården.
– Nörstebö är sjuk och spelar inte men Jonathan Pudas är tillbaka. Det exakta laget väntar jag med, säger Brynästränaren Thomas "Bulan" Berglund.

Annons

Det är vinna eller försvinna som gäller för båda lagen i kväll efter att Brynäs kvitterade i matchserien i lördags. Två jämna lag spelar för att ta sig till kvartsfinal. Djurgården har hemmaplansfördel och Brynäs vet exakt vad som väntar efter att ha varit i samma situation för ett år sedan då man slog ut Färjestad i en tredje och avgörande match på bortaplan.

Pressen har därmed lagts över på Djurgården...

– Nja, det vet jag inte. Det känns i alla fall som att vi inte har någonting att förlora. Vi ska kämpa och göra allt för att gå vidare, säger "Bulan".

Kvar till nästan sist på värmningen var Brynäsbacken Marc Zanetti. Han stod kvar vid blå linjen och öste på med skott på skott. Han har gjort fyra poäng (2+2) på de här första två matcherna i åttondelsfinalerna. Där har också Brynäs använt honom i power play-spelet för första gången den här säsongen.

– Det har funnits tankar på det tidigare – men nu var det rätt läge. Marc har ett väldigt fint skott, motiverar Brynästränaren.

Så om Brynäs måste se upp för Djurgårdens back Linus Hultström (1+4 hittills) så har Brynäs här ett motvapen. Zanetti spelar förmodligen ihop med Jonathan Pudas i ett backpar. Pudas som missat de inledande två matcherna gav klartecken till spel redan i söndags.

LÄS MER: Efter segern – här ännu ett bra besked för Brynäs

Brynäs använde sig ändå av sju backar då Mattias Nörstebö insjuknade på matchdagen och inte kan spela.

Som extraforward kommer Linus Ölund in i stället för Jesper Boqvist. Petr Vrana som har haft en hjärnskakning var inte med på matchvärmningen och spelar förmodligen inte heller i kvällens match.

SE ÄVEN: Matchguiden, Djurgården–Brynäs 19.30

LÄS MER: Så var dagens liverapportering

Mer läsning

Annons