Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäsbloggaren: En möjlighet att lyckas 

Annons

När Brynäs vann den första matchen mot Färjestad skapade man sig den där hemmaplansfördelen som alltid är viktig i cupsammanhang. I en kort serie över tre matcher är givetvis varje seger viktig men segern som Adam Brodecki slutsignerade i lördags känns ändå märkvärdigt bra.

Jag vill påstå att Brynäs måste vinna på hemmaplan för att ta sig vidare till kvartsfinal. Sannolikheten för att slå Färjestad två gånger i Karlstad är försvinnande liten. Därför vill jag mena att matchen måste spelas som om morgonsolen aldrig kommer att stiga över Gavlerinken på tisdag om matchen förloras.

Hur ska den vinnas? Brynäs ska göra mycket av det som gjordes i Karlstad fast ändå lite bättre, ännu mer noggrant och med ett oändligt tålamod av disciplin.

Offensivt ska laget ska laget nyttja det faktum att Brynäs är ett snabbare och mer intensivt lag än Färjestad. Då kommer målchanserna och med den stärkta ryggraden från i lördags har jag en känsla att målnätet blivit större och motståndarmålvakten mindre. Orken finns i laget. Jag tvivlar inte en sekund på det.

Noggrannheten får inte svikta. Det handlar om att ligga rätt i banan i spelet utan puck, lita på varandra och låta eventuell smärta från täckta skott bli minnen av en stor seger. I Karlstad hade Brynäs medgång vid några tillfällen när laget gjorde byten under spelets gång. Det gick vägen då, men Brynäs är inte ett Färjestad som ofta nyttjar den metoden utan att straffas. Se upp, Brynäs. Var noggrann.

Färjestad har en måstematch som väntar. Det är en klubb som har många tricks för att få motståndare ur balans nedpackade i trunken. Därför måste Brynäs undvika att bli provocerad av det som kommer att ske. Stå upp för Brynäs är en sak, men låt er inte provoceras. Låt er inte provoceras.

Hur kommer det att sluta? Jag vill påstå att Brynäs chanser är mediumgoda, men att det är 60 minuter ishockey som ska spelas och som alla vet kan mycket hända.

Jag har bara en uppmaning till Brynäs; ta den möjlighet ni erbjudits. Ta den! Ni har erbjudits en möjlighet att lyckas. Ta den! Låt er längtan att vinna vara större än rädslan att förlora. Låt tron på att er egen kompetens är större än motståndarens.

Ta den möjlighet ni erbjudits.

Tre saker inför Brynäs - Färjestad

Jag säger det igen. Tredje- och fjärdeformationen kan mycket väl vara skillnaden.

Adam Brodecki fick uppleva hjälterollen i lördags. Får han eller någon annan göra det igen? Jag säger Oskar Lindblom eller Christian Djoos.

Visst vore det roligt med slutspelshockey? Tänkte väl det.

ERIK SANDBERG

Mer läsning

Annons