Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäsbloggaren: Jag hoppas på upprättelse för Brynäs

Om elitidrotten vore rättvis skulle kvällens match innehålla mycket nerv, mycket puls och kännas som ett avgörande ögonblick. Istället kommer kvällen att handla om stolthet, upprättelse och karaktär.

Annons

Brynäs har varit nära att vinna i två av dom tre spelade matcherna. Nära betyder egentligen ingenting annat än att laget trots allt förlorade. Att se matcherna har varit som att tillaga en god gryta bara för att märka att det noga utvalda vinet förstörde måltiden. Det var nära att bli succé men slutade i komposten.

Den senaste månaden har Brynäs blivit ett lag som spelat med hjärtat utanpå tröjorna. Med desperation, lojalitet och hängivenhet har man inte brytt sig om vilka lag som stått på andra sidan. Man har istället intalat sig själva om att det är Brynäs som bestämmer på isen. Inställningen har varit att det är Brynäs som ska ha taktpinnen, diktera villkoren och krävt anpassning från motståndet.

Jag tycker om den övertygelse som spridit sig till mig. Jag har älskat att se det jag sett. Klubbhjärtat har slagit snabbare och i takt med varje tackling, varje vunnen tekning, med varje mål.

När jag den 30 december såg Jonas Nordquist bli intervjuad i paus fanns det inget i blicken som berättade om att han trodde att Brynäs skulle vända den matchen. Nu ser jag spelare som inte bara har övertygelse i blick. Jag ser spelare som valt den hårda vägen till upprättelse. Jag älskar det jag ser.

Nu väntar en ny match. En match som ska definiera hur stolthet, upprättelse och karaktär ser ut för just det här laget. Jag vill så gärna att matchen ska ge spelare och ledare ett litet kvitto på att allt arbete inte varit förgäves.

Tre uppmaningar till Brynäs spelare inför kvartsfinal IV mot Skellefteå

Våga, våga, våga. Låt inget grumla blicken för den idé ni satt upp.

Lita, lita, lita. Alla gör det dom ska. Du kan lugnt göra det du är bra på.

Du är matchhjälten. Det är sedan gammalt.

Mer läsning

Annons