Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäsbloggaren: Nu börjar det

Annons

Nu börjar det. Man får kalla det vad det vill. Nu börjar det vi längtat efter. Ni vet vad, jag vet vad. Nu börjar det som är ishockeyns mest naturliga del. Jag talar naturligtvis om cupspelet. Ishockey är som gjort för cupspel. Nu ska hjältar födas, syndabockar hittas och varje byte är lika viktigt som syret vi andas. Det är härligt. 

Seriespelet avslutades med en hemmamatch där många spelare spelade utan namn på sina tröjor. Thomas Berglund ville att laget skulle skaffa sig goda vanor och kanske det fanns mer än symbolik i dom namnlösa ryggarna? I ett cupspel reduceras varje vattenbärare, varje spetskompetens, varje gruvarbetare, varje arbetsmyra till något gemensamt. Det som återstår är laget, klubbmärket och det gemensamma. Du får heta vad du vill, ha vilka meriter du vill och ha vilken lön du vill. 

Egentligen skulle jag vilja se ett Brynäs utan namn och nummer på ryggen. Det enda som skulle synas var det gemensamma - klubbmärket. 

Brynäs möter Färjestad. Ett lag Brynäs tampats med många gånger och det märks när lagen möts. Det kan vara grinigt mellan lagen redan i omgång åtta och när man möts i cupsammanhang är det inte julkortsutbytarhockey vi brukar få se. 

Jag hade gärna sett ett Brynäs med en Ollas, en Enterfeldt och en Andersén. Tre spelar som i mina ögon symboliserar ett cuplags innersta kärna. Hårt arbete, obändig vilja och en lojalitet jag gärna själv tar med mig ut i livets hårda utmaningar. Nu är ingen av dom mer så därför måste frågan ställas; vilka blir det som kliver fram i det här cupspelet? 

Förstaformationen är given. Det är bara att hoppas att alla i formationen håller känslorna i styr och inte tar onödiga utvisningar som följd. 

Lindblom, Lööke och Brodecki är unga spelare som kan agera utan alltför höga krav. Kanske kan det göra dessa spelare till matchvinnare. 

Bröderna Westerholm rör på sig, men väger dom för lätt i mot Färjestad? 

Brodin, Blomqvist, Eklund? Är ni dom som svarar upp på mina förväntningar? 

Starkbaum måste vara en vinnare i avgörande matcher. Jag tror han kan vara det. 

Enligt mig har Brynäs en liten möjlighet att förlänga säsongen med kvartsfinal. Det handlar om fart. Efter att ha sett FBK några gånger konstaterar jag att det inte är någon idé att försöka spela ut dom när dom väl ställt upp sig för försvarsspel. Brynäs måste använda sin fart. Om Sweatt, Rödin och dom andra nyttjar sin fart kommer målchanserna att infinna sig. Färjestad är - som alla lag - sårbara i spelvändningarna, men jag tycker stabbigheten bland försvarsspelarna kan nyttjas än bättre av Brynäs. 

Nåja. Nu börjar det. Som vi har längtat. 

Tre saker inför Färjestad - Brynäs

Nu föds hjältar. 

Nu börjar cupspelet. 

Nu Gävlar.

Mer läsning

Annons