Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäsjunioren efter riktiga SHL-debuten: "Klart man blir less"

/

Brynäs har backbrist. Då fick junioren Marcus Ersson stort förtroende i sin SHL-debut från start.
– Kul att få spela mycket. Men klart man blir less och se motståndarna göra mål, säger han efter ännu en Brynäsförlust mot Skellefteå.

Annons

Anssi Salmela går på kryckor. Simon Bertilssons comeback är nån månad bort och Mattias Nörstebö rehabar sitt brutna nyckelben.

När dessutom Lukas Kilström kastade in handduken med en förkylning kom beskedet till 18-årige Marcus Ersson att göra sig beredd på debut från start.

– Jag visste att jag skulle följa med upp, men det var "Sjödda" som berättade i morse att jag skulle spela, berättar Ersson.

Totalt var det den unge Brynäsbackens sjätte match i A-lagströjan. Men bara en gång tidigare har han fått istid – ironiskt nog också det borta mot Skellefteå. Då 28 november blev det nästan sex minuters istid och 4–0-förlust mot Skellefteå.

Nu stannade det vid 3–0 när Marcus Ersson fick spela hela matchen och nådde nästan upp till 20 minuters istid i par med Brynäs äldste och mest rutinerade spelare Jörgen Sundqvist.

– Det var kul att få spela mycket och jag tycker det gick helt okej, betygsätter Ersson sin egen riktiga debut.

– Det är ju skillnad från att spela med J20 men jag har ju tränat med A-laget ett tag nu så det kände förstås jättekul att spela från start i dag.

Men en tung utvisning i andra perioden satte tonen i matchen. När Marcus tvingades dra på sig en tvåminuterare för slashing passade Skellefteås Martin Lundberg på att trycka in 1–0 till hemmalaget.

– Klart man blir lite less. Aldrig roligt att sitta i utvisningsbåset och se på när motståndarna gör mål, men det var bara att försöka glömma det.

Även Brynäs tränare Thomas "Bulan" Berglund lackade ur efter Skellefteås 1–0. Men insåg sedan att det inte var något att snacka om.

– Vi tyckte att det var några spelare som var på Starkbaum, men det var ett korrekt mål såg man på reprisen, förklarar assisterande tränaren Tommy Sjödin.

När Brynäs inte själva lyckades få hål på Marcus Svensson i hemmamålet gjorde i stället Skellefteå både 2–0 och 3–0 innan matchen var över.

– Jag tycker att vi är med i två perioder och sedan gör vi ett misstag som de gör 2–0 på och sedan blir det tufft, menar Sjödin som tyckte att debutanten Marcus Ersson gjorde det bra.

– Absolut. En fullt godkänd debut från hans sida, säger Sjödin.

LÄS MER: Matchfakta och spelarbetyg från Skellefteå–Brynäs

LÄS ÄVEN: Ny Brynäsförlust mot Skellefteå – förstås

Mer läsning

Annons