Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäslöftet tar nya tag i Almtuna

/

Jonas Johansson är en av världens bästa hockeymålvakter födda –95.
Men förra säsongen blev rena mardrömmen för honom.
Nu vill han ta nästa steg i Almtuna.

Annons

Jonas Johansson kommer att inleda nästa säsong med en utlåning till Almtuna i hockeyallsvenskan. Eftersom Brynäs inte vill att Johansson ska fastna som andremålvakt bakom den uttalade ettan Bernhard Starkbaum.

– Jag blev besviken över beskedet i början, eftersom målet är att få spela med Brynäs. Men nu när allt har sjunkit in så känns det jättebra. Jag ser fram emot nästa säsong, säger Johansson.

Huvudmålet är dock inte att komma tillbaka till Brynäs så fort som möjligt.

– Jag siktar på att få spela så många matcher som möjligt med Almtuna. Huvudsaken är att jag får spela mycket matcher på seniornivå, för det känns som nästa steg för mig, säger han.

Även om en återkomst till Brynäs inte behöver ske snabbt, så finns ändå SHL-spel i målvaktslöftets tankar.

– Det är en barndomsdröm att få spela med Brynäs och jag tror att spel i Almtuna är ett bra steg på vägen dit. Jag ska dit och prestera så bra som möjligt, säger Jonas Johansson.

Inför förra säsongen var tanken att Johansson skulle spela i SHL på heltid och vara Sveriges förstaval mellan stolparna i JVM. Dock grusades dessa förhoppningar på grund av skador och sjukdomar.

– Det var en väldigt tuff säsong, då inte mycket gick som planerat. Men man lär sig att uppskatta framgångar mer för det är lärorikt med motgångar, säger han.

Brynästalangen var med i det svenska laget som tog JVM-silver i Malmö 2014, då som tredjemålvakt. Inför årets turnering var han uttalad förstamålvakt. Johansson åkte över till Kanada med laget, men fick vända hem innan JVM hann starta på grund av skada

– Jag åkte över för jag hade förhoppningar om att skadan skulle läka i tid. Det blev inte så och det kändes tufft att behöva följa turneringen på hemmaplan. Fast allt går inte som på räls, men jag tar nya tag, avslutar Jonas Johansson.

Mer läsning

Annons