Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bulan ångrar inget: "Nästa gång går det hem"

/

"Bulan" Berglund valde att spela sex mot tre med tom bur för att nå ikapp Skellefteå.
Chansningen gick inte hem – och Skellefteå säkrade segern i Gavlerinken.
Men Brynästränaren ångrade inget efteråt.
– Nästa gång går det hem, säger han efter 3–2-förlusten.

Annons

Skellefteå ledde med 2–0 och "Bulan" Berglund tog timeout en bit in i tredje perioden.

När Brynäs fick powerplaymöjlighet efter 12.02 tog han första rövaren – och plockade ut Felix Sandström. Nick Johnson styrde in reduceringen och Brynäs hade kontakt.

Nästa Skellefteåutvisning kom efter 16.30 då Anton Lindholm åkte ut – och "Bulan" plockade Sandström igen. Bara 25 sekunder senare åkte även Alexander Urbom ut för en crosschecking.

Brynäs spelade vidare utan målvakt sex mot tre – och när det blev tekning i mittzon utanför offensiv blå valde "Bulan" att fortsätta så.

Skellefteå vann tekningen, två brynäsare småkrockade och Niclas Burström skickade enkelt pucken över hela banan till 3–1 i den tomma buren. Att Lukas Kilström reducerade en gång till hjälpte inte, matchen var förlorad.

"Bulan" om valet:

– Jag tyckte inte vi skapat tillräckligt med lägen, det var därför vi plockade målvakten första gången. Sedan var det bara att köra på. Den här gången gick det inte. Nästa gång går det hem.

Han fick förstås frågan om han hade någon tanke på att sätta in Felix Sandström i mål igen när det blev tekning i mittzonen.

– Nä, sa han och sedan var det färdigpratat om det.

Lagkaptenen Anton Rödin:

– Det är alltid en avvägning man måste göra. Man kan alltid spekulera kring om det var rätt eller fel. Nu blev det som det blev. Vi förlorade – och det är det bästa bränslet inför nästa möte på lördag. Man vill ha revansch.

Greg Scott är inne på samma linje.

– Vi har ju inte tränat nåt på att spela sex mot tre, men man får ju in en man extra framför mål som kan skymma. Ibland går chansningar hem, ibland inte – sån är hockeyn, säger han.

LÄS ÄVEN: Stisse Åbergs krönika: Genialiskt och halvkorkat på samma gång

MISSA INTE: Spelarbetygen – så här skötte sig spelarna

MISSA INTE: Hissar&Dissar från matchen

LÄS ÄVEN: Stjärncentern bröt matchen – igen

Mer läsning

Annons