Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bulan om Bertilssons öde: "Ett bra besked, så här kan man inte ha det"

Brynäs tvingas spela utan en av sina bästa backar minst året ut.
Thomas "Bulan" Berglund konstaterar:
– Det här är ett bra besked, för både honom och oss. Simon måste få det här ordentligt åtgärdat, så här kan man inte ha det.

Annons

Ny operation alltså för Simon Bertilsson, som deltog i matchvärmningen vid lunch men vandrade av lite i förtid.

På tisdagsmorgonen åkte han och träffade samma läkare som tidigare opererat den skadade axeln – och beskedet var att det är lika bra att göra ett nytt ingrepp.

– Jag hade gjort en magnetröntgen och han hade kollat på plåtarna. Han skulle göra nånting lite annorlunda nu, men jag fattade inte riktigt vad, säger Simon Bertilsson.

– Men det är lika bra att det blir gjort så fort som möjligt nu. Jag hoppas om nån vecka.

Bertilsson missade hela försäsongen, men provade spel igen när SHL drog i gång.

– Det är klart jag hoppades det skulle hålla, har spelat hårt tejpad, men det har snabbt känts att axeln är instabil. Och mot Rögle höll det inte längre. Det är bara att försöka komma tillbaka så snabbt det går.

Känns det som att karriären är i fara, att du börjar ledsna?

– Jag har ju haft väldig otur med skador och det är klart det känns tungt just nu när man fått beskedet, men... nä, jag hoppas bli bra den här gången så att jag kan komma igen.

Tränaren "Bulan" Berglund vet vad Bertilsson går igenom.

– Jag hade själv problem med en axel som jag var tvungen att operera. Och det blir ett hinder när man alltid åker omkring och är orolig. Det är ett bra besked det här, så att han vet vad som gäller. Det går inte att ha det så här, att spela ett par matcher och sedan vara borta ett tag, och sedan försöka igen och så vidare... Det är inte bra för oss – och framför allt är det inte bra för Simon själv.

Ni får peppa honom nu.

– Ja, jag pratade med honom innan värmningen. Han är fortfarande ung och har mycket kvar att ge. Det är bara att göra operationen nu och sedan fokusera på att bli bra igen.

LÄS OCKSÅ: Brynäs mardrömsbesked: Bertilsson borta resten av året

LÄS MER: Brynäs nyckelback skadad – igen

Mer läsning

Annons