Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bulans hyllning: "Det bästa jag upplevt som coach"

/
  • Bulan Berglund var supernöjd med sitt Brynäs efter segern mot Frölunda.

Brynäs tränare Thomas "Bulan" Berglund tog till de stora orden efter 3–1 hemma mot Frölunda.
– Det här är den bästa match jag coachat ett lag i, någonsin under min karriär, bubblade han efteråt.

Annons

Det var en härlig stämning i och runt Brynäs omklädningsrum efter Anton Rödin och Greg Scotts sena avgörande mot serieledande Frölunda.

Stoltast av dem alla var nog tränaren Thomas "Bulan" Berglund. Han var samlad men ändå bubblande glad och nöjd när Brynäs blev det första laget att besegra Frölunda denna säsong.

– Vi gör en fantastiskt bra match. Vi är bättre än Frölunda och vinner rättvist. Men vi visste att vi var tvungen att kräma ur allt – och det gjorde vi. Så all kredd till grabbarna som verkligen mobiliserade.

Vad säger du om att det är dina spetsspelare som avgör matchen?

– Man kan lika gärna säga att det är icke-spetsspelarna som avgör det här. De som dödar av boxplay och så vidare. Men det är klart att Anton och Greg är i topp när det gäller spetsen framåt. Men det är helheten som gör att vi vinner och den behärskar vi bra. Vi spelade helt enligt plan.

Hur känns det i hjärtat när spelarna gör det?

– Det är ju skitkul att stå i båset när dom gör det. Jag skulle vilja säga att det här är den allra bästa match ett lag har presterat som jag har coachat – mot ett så här bra motstånd också.

Menar du det?

– Ja, allt som allt när jag stått i båset. Helheten är klockren, alla gör fruktansvärt bra prestationer byte efter byte, berömde Brynäs tränare. Det var helt fantastiskt.

STISSE ÅBERG: 3–1 mot Frölunda – då räcker inte hissarlistan till…

TV: Hissar och dissarlistan

LÄS OCKSÅ: Spelarbetyg: Så här skötte sig Brynäs mot Frölunda

Mer läsning

Annons