Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags att bryta förlusttrenden nu, Brynäs

/
  • Modos Maxim Lapierre och Brynäs Anton Rödin. OBS bilden är ett montage.

Brynäs är inne i en tuff svit med fyra raka förluster i SHL. Läge för trendbrott när nästjumbon Modo kommer på besök till Gavlevallen ikväll – men Brynäs lägger ingen större vikt vid motståndet.
– Det spelar ingen roll vilka vi möter, säger Thomas ”Bulan” Berglund.

Annons

Efter att ha tagit fem raka segrar är Brynäs nu istället inne i en tuffare period resultatmässigt. Förlusten mot Växjö i tisdags var den fjärde i följd – men tränare Thomas ”Bulan” Berglund är inte överdrivet bekymrad över lagets spel.

– Det är egentligen bara en av matcherna som vi inte har varit bra i, och det är mot Växjö borta i lördags. Annars har vi varit med hela vägen ut. Vi har mött bra lag som spelade final i fjol också, Skellefteå och Växjö, men inte lyckats få den poängutdelningen som vi är värda, tycker vi.

I kväll ställs man mot Modo, ett lag med en ännu sämre formkurva. Ö-vikslaget är uppe i sex raka torsk, och har ännu inte vunnit på bortaplan under säsongen. ”Bulan” fokuserar dock mer på sitt eget lags spel än på kvällens motståndare.

– Det är en ny match, och vi ska försöka spela vårt spel och vara noggranna i alla detaljer. Det spelar ingen roll vilka vi möter.

Andrakedjans center Jesper Ollas lägger inte heller han någon större vikt på Modo inför kvällens match.

– För oss handlar det bara om vad vi själva presterar och gör ute på isen. Vilka som står på andra sidan rödlinjen när pucken släpps är inget vi lägger någon vikt på, säger han.

Matchen är Brynäs näst sista innan ett landslagsuppehåll stundar. Ollas hymlar inte med att han gärna ser förlustsviten brytas innan dess.

– Det är klart att vi vill det, det är inget att behöva ljuga om. Vi har pratat mycket om prestationen och sett till de här fyra matcherna är det en match som vi är riktigt missnöjda med. Annars gör vi bra prestationer och hade mycket väl kunnat ta ännu fler poäng.

Vad är nyckeln till att slå Modo?

– Det handlar helt klart om vad vi gör, och att vi är på’t direkt igen. Vi måste jobba stenhårt och göra allt efter grunderna och inte tumma på det vi har tränat på.

När lagen möttes i Örnsköldsvik för två veckor sedan vann Brynäs med 4–3. Efter det mötet har Brynäs bara tagit fyra av 15 möjliga poäng. Modo är ännu sämre med noll inspelade poäng sedan dess.

MISSA INTE: Här är nästa Brynässtjärna

LÄS ÄVEN: Matchguiden, Brynäs–Modo 19.00

Mer läsning

Annons