Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför värvar inte Brynäs någon ersättare till Vrana

/

Petr Vrana blir borta till efter novemberuppehållet – minst.
Men Brynäs kommer inte att värva in någon ersättare under tiden.
– Nej, det är inte aktuellt, säger tränaren Thomas "Bulan" Berglund.

Annons

Brynäs ersätter inte skadade Petr Vrana med någon ny spelare. I stället stuvar man om i formationerna. Men med så små förändringar som är möjligt.

– Jesper Ollas går in i en centerroll och Adam Brodecki flyttas upp från fjärdekedjan. Det blir minst tombola om man säger så, menar tränaren Thomas "Bulan" Berglund.

– Det kommer Jeppe att klara av. Det blir Nick Johnson, Ollas och Adam som får spela ihop. Vi vill inte splittra för mycket på kedjorna eftersom Westerholmarna funkat så bra med Mannberg.

Att värva in någon ny spelare är alltså inte aktuellt alls i nuläget trots att Petr Vrana förväntas bli borta från spel i minst sex veckor efter tacklingen från HV-spelaren Jere Karalathi i lördags. Den som gav den tjeckiske centern en fraktur på käken.

– Det kommer ett novemberuppehåll och efter det kanske han kan vara tillbaka om allting går vägen, hoppas "Bulan".

Men den långa frånvaron verkar inte vara något som oroar Brynäs tränare så jättemycket, även om förlusten av Vrana kommer att bli kännbar.

– Petr Vrana har överraskat grymt positivt på oss. Han har jobbat hårt och har en skicklighet, så det är ett avbräck helt klart. Men sånt som man måste kunna hantera.

– Vi har bra spelare i truppen. Jens Lööke kommer in och vi har även Linus Ölund som varit med på försäsongen. Även Sondre Olden är på väg tillbaka snart.

Brynäs tränare Berglund menar att det inte kommer innebära så stora förändringar i Brynäs spel när viktige centern Vrana i andrakedjan nu saknas.

– Nej, i vårt spel blir det kanske mer vem som ska teka och vem som ska ta en mer defensiv roll. Jesper Ollas kommer att klara av det.

Nu väntar två raka bortamatcher för Brynäs torsdag och lördag denna vecka. Det innebär en roadtrip till först Linköping och sedan vidare färd till Ängelholm för möte med nykomlingen Rögle på lördag

LÄS MER: Petr Vrana fortfarande kvar på sjukhuset.

Mer läsning

Annons