Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det här vill "Bulan" se mot Leksand

/

Sjukdomar och småskador krånglar till Brynäs lag i fredagens match mot Leksand.
– Inga allvarliga saker, det enda som stör i ett längre perspektiv är det här med att det tar tid för Sebastian Enterfeldt att komma tillbaka, säger tränaren Thomas Berglund.

Annons

Spelare som saknas av olika skäl är dock Jörgen Sundqvist, Simon Bertilsson, Jesper Ollas och eventuellt lagkaptenen Anton Rödin som är krasslig. Samt norske forwarden Sondre Olden som rehabtränar.

– Vi får se under fredagen hur vi formerar laget, berättar "Bulan". Ollas kanske kan spela lördagsmatchen. Men de övriga är i gång igen på måndag.

Det här innebär i alla fall att juniorer som backarna Lucas Karlsson och Philip Alftberg, samt forwarden Linus Ölund kommer att finnas med i laget.

Men enligt "Bulan" är det bara Sebastian Enterfeldts långa rehabilitering som stört en aning.

– Det är tråkigt, men det var lika bra att vi plockade in Johan Alcén i truppen, säger "Bulan. Det ger Enterfeldt lite lugn och ro.

Matchen mot Leksand då – vad vill du se där?

– Några viktiga detaljer som spelet i egen zon, forecheckningen och spelet och kampen en-mot-en. Det är grunden, och det är där vi är i träningen just nu. Vi har kört mycket box play, och kommer att nöta power play nästa vecka.

Mer?

– Jag vill att vi är noggranna med passningsspelet, att pucken sitter på bladet. Jag tycker det har sett bra ut hittills, med bra fokus under träningarna och inte en massa trams.

– Vi ska utveckla maxfarten i spelet, men allt kommer ju inte på en gång.

"Bulan" påminner om att matcherna mot Leksand bara är de första träningsmatcherna.

– Allt handlar om vår egen prestation, men det är som sagt första matchen medan Leksand har varit i gång lite mer.

– Vi har ju idéer om hur vi vill formera laget, och spelade så i matchen Svarta mot Vita. Nu får vi köra med det lag vi får ihop.

Mer läsning

Annons