Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Domarnas ursäkt till Brynäs

/

"Honken" var tillbaka och storspelade.
Men det räckte inte – då en utvisning förstörde kvällen för Brynäs.
Efteråt bad domarduon om ursäkt.
– Jag ville bara höra en ursäkt och det fick jag, säger Brynästränaren Thomas "Bulan" Berglund efter 2–3-förlusten mot Leksand.

Annons

Matchen såg ut att gå mot förlängning när Adam Brodecki fick in en tackling på en spelare i Leksand. Domarna valde att ta ut Brynäsforwarden för en tripping – och i det efterföljande powerplay-spelet satte Mattias Guter det avgörande målet.

I Brynäslägret var det mycket frustrerat efteråt – och Thomas "Bulan" Berglund hade ett snack med domarna.

– Det var en jäkligt fin tackling och domaren erkände till mig att han hade gjort fel. Men det känns jäkligt bittert att det blev matchavgörande, säger Brynästränaren.

Adam Brodecki:

– Jag tycker att det är en klockren höfttackling och jag kan inte förstå varför domarna valde att ta ut mig. Men just nu grinar det oss illa och vi får ingenting med oss, säger Brynäsforwarden.

Brynäs, som inte tagit en trepoängare på bortais sedan den 18 oktober, fick än en gång se sig själva som förlorare.

Det hjälpte inte att "Honken" storspelade matchen igenom.

– Det är riktigt surt. Jag tycker vi är värda alla tre poängen. Vi gör en väldigt bra match rakt igenom, förklarar "Honken".

Hur kändes det att vara tillbaka i kassen?

– Det var fantastiskt roligt. Jag försökte bara njuta och jag tycker att det kändes stabilt för egen del.

Redan innan Brynäs reste till Växjö i torsdags var det bestämt att den tidigare guldhjälten skulle vakta kassen i derbyt.

– Det här har man verkligen saknat. Det var en jäkla bra stämning, säger "Honken" och fortsätter:

– Nu gäller det bara att se möjligheterna. Det finns en enorm potential i det här laget och jag är övertygad om att vi kommer att vända på den här skutan.

Thomas "Bulan" Berglund har nu två förluster i baken som ny tränare i Brynäs – och platsen under kvalstrecket är ett faktum.

– Vi är under en förändringsprocess och jag tycker att spelarna har tagit åt sig mina direktiv på ett fantastiskt sätt. Det har varit ett jäkla driv på träningarna och alla vill otroligt mycket. Vi har inte haft marginalerna på vår sida i de senaste matcherna. Men trots att vi inte har tagit några poäng har vi gjort två väldigt bra insatser, säger han.

Adam Brodecki sammanfattar den senaste veckan:

– Det har varit väldigt mycket nytt och man försöker att ta in så mycket som möjligt av de nya spelidéerna. Jag tycker att vi har svarat bra på det nya och alla tror verkligen på det. Jag är övertygad att det här kommer att leda till något gott i framtiden, säger han och fortsätter:

– Nu får vi ta en ledig dag och försöka smälta det här. Sedan är det bara att köra vidare. Att vi ligger på kvalplats är inget som stör oss.

Mer läsning

Annons