Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter Salmelas skada: "Vi har ingen nytta av honom just nu"

/

Han lämnade isen redan i den första perioden mot Färjestad.
Nu står det klart att Brynäsbacken Anssi Salmela inte spelar dubbelmötet med Skellefteå.
– Vi behöver inte riskera nånting. Vi har ingen nytta av honom om han inte kan gå för fullt, säger sportchefen Stefan Bengtzén.

Annons

Brynäs stjärnback Anssi Salmela har tränat sparsmakat den senaste tiden och det var länge osäkert om han skulle komma till spel mot Färjestad på onsdagskvällen.

Det gjorde han, men redan i den första perioden gick han ut i omklädningsrummet och kom inte tillbaka i spel.

– Han har gått med den här skadan ett tag och varit lite hämmad. Han kommer inte spela matcherna mot Skellefteå, säger Brynäs sportchef Stefan Bengtzén.

Lucas Carlsson gick in och ersatte förtjänstfullt mot Färjestad och får nu fortsatt förtroende mot Skellefteå då Salmela måste vila.

LÄS ÄVEN: Lucas fick chansen – och nu väntar ännu mer speltid

– Vi tar det vecka för vecka med Anssi nu. Vi har ingen nytta av honom, vi har inte nytta av nån spelare som inte kan gå på mer än 70-80 procent. Det är inte tillräckligt, så dåliga är vi inte. Vi har andra spelare som kan gå in och spela bättre. I går klev Lucas in och gjorde det fantastiskt, säger Bengtzén.

Hur länge Salmela måste vila är inte klart. Inte heller vilken typ av skada det är, mer än att det rör som om en underkroppsskada.

– Vi får se hur vi gör i nästa vecka. Behövs det en vecka till är vi inte främmande för att vila Anssi lite till. Det är ganska skönt att vi har spelare bakom. Nörstebö är på väg tillbaka också och vi har spelare som kan ersätta vilket är skönt. Vi är bara i omgång 21. Hade det varit slutspel hade vi kanske kunnat pressa lite mer för att få honom i spel, menar Bengtzén.

Brynäs körde en frivillig träning på torsdagen och tar en lite tuffare matchvärmning på fredag förmiddag. Sedan väntar två matcher på två dagar mot Skellefteå.

Brynäs kommer att chartra ett flyg från Rörberg upp till Skellefteå på lördag eftermiddag.

I fredagens match i Gavlerinken, dit det redan är sålt över 6 000 biljetter, blir det en ändring i laget jämfört med senast.

– Ja, Felix Sandström kommer att stå i mål, säger tränaren Thomas "Bulan" Berglund.

Detta trots att Bernhard Starkbaum alltså höll nollan mot Färjestad.

LÄS MER: Skräcksviten som måste brytas.

SE OCKSÅ: Matchguiden, Brynäs–Skellefteå

Mer läsning

Annons