Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Experten: "Det är Brynäs stora frågetecken"

/

I kväll är väntan över. Brynäs inleder SHL-säsongen 2015/2016.
Men det finns ett problem för Gävle-gänget som måste åtgärdas om det ska bli en framgångsrik säsong.
– De ser bra ut framåt, men det stora frågetecknet är bakåt, säger Valentina Lizana Wallner, Eurosports expert.

Annons

Efter en lång försäsong och sommar är det nu dags för Brynäs premiär. Laget ställs mot nykomlingarna Malmö hemma i Gavlerinken.

Och Thomas 'Bulan' Berglunds mannar kommer till säsongsstarten efter en lyckad försäsong där laget tog i snitt tredje mest poäng av alla SHL-lag. Trots det tippas Brynäs, av många experter, ligga långt ner i tabellen.

– Jag har tippat dem trea från slutet, innan de fick Anssi Salmela. Som han spelat tidigare är han en av SHL:s bästa backar och han är ett nyttigt tillskott, säger Valentina Lizana Wallner som lyfter fram Brynäs förstemålvakt som en viktig kugge.

– De har en riktigt bra målvakt, Bernard Starkbaum. Men det räcker inte, de måste ha ett försvar också. De ser bra ut framåt, men det stora frågetecknet är bakåt. Jag tycker det ser för tunt ut på Brynäs backsida.

Ny kapten för denna säsong är Anton Rödin. Han avslutade fjolårssäsongen på ett imponerande sätt, och Valentina Lizana Wallner tror att Brynäsforwarden måste fortsätta på den inslagna vägen om det ska bli en rolig säsong i Gävle.

– Anton Rödin kommer betyda oerhört mycket. Han behöver få ihop laget och vara den som leder när det går segt, vilket det kommer göra för Brynäs i år. Tillsammans med Starkbaum och Salmela är han Brynäs viktigaste spelare.

Tror du att Thomas Berglund är rätt man att leda Brynäs?

– Det märks att Brynäs har sitt spel och en tydlig idé. Jag tror att 'Bulan' kommer göra ett väldigt bra jobb med det gänget.

Mer läsning

Annons