Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Experten förkastar Westerholms utspel: "Fullkomligt idiotiska och nedvärderande"

/

Ponthus Westerholms sågning av domaren Morgan Johansson har blivit en snackis i Hockeysverige.
Nu uttalar sig C More-experten Sanny Lindström om Brynäsforwardens utspel.

"Ponthus Westerholm kommentarer är fullkomligt idiotiska och nedvärderande. Att han personligen tar kontakt med Morgon Johansson omgående och ber om ursäkt ser jag som en självklarhet.", skriver han i sin blogg på Sportexpressen.

Annons

LÄS ÄVEN: Westerholm ber domaren om ursäkt – men accepterar inte utvisningen: "Jag förstår den inte"

Det var efter matchen mellan Brynäs och Karlskrona som Ponthus Westerholm kritiserade Morgan Johansson. Brynässpelaren var irriterad över en femminutersutvisning han fick i den tredje perioden efter en spearing på Karlskronabacken Toni Kähkönen.

– Jag förstår inte. Det är väl han Morgan Johansson. Vi har honom alla matcher och han är den sämsta domaren i serien. Jag kan inte förstå hur han kan få döma på den här nivån. Om vi nu ska vara seriös med allt annat, sade Westerholm till Sportexpressen.

LÄS MER: Ponthus Westerholms jättesågning: "Han är den sämsta domaren i serien"

Sanny Lindström, expert på C More och bloggare på Expressen, har nu uttalat sig om Ponthus Westerholms kommentarer. Den tidigare SHL-spelaren förkastar utspelet.…

"Jag räknar med att Brynäs agerar och tar kraftigt avstånd från Ponthus Westerholms nedlåtande uttalande samtidigt som SHL och svenska ishockeyförbundet ser över regelverket och möjliggör repressalier för Westerholms uttalande.", skriver han och fortsätter.

"Ponthus Westerholm kommentarer är fullkomligt idiotiska och nedvärderande. Att han personligen tar kontakt med Morgon Johansson omgående och ber om ursäkt ser jag som en självklarhet."

LÄS MER: 97:an Carlsson slog till – Brynäs unga lirare visade vägen

Sanny Lindström menar att det borde vara aktuellt att införa böter eller dela ut avstängningar efter nedlåtande kommentarer.

"Nu är det dags för SHL och svensk ishockeyförbundet att se över spelarnas agerande och möjligheten att dela ut böter alternativt avstängning för nedlåtande kommentarer om domare och funktionärer."

Läs hela blogginlägget här.

SE MER: Brynäs vinner med 2–1. Stisse Åberg: "Härligt att se nästa års JVM-back göra mål och spela mest"

Mer läsning

Annons