Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förre Brynäsbacken blir tränare hos moderklubben i Värmland

Han gjorde 23 mål på fyra säsonger som back i Brynäs.
Nu är det färdigspelat för Peter Nolander som blir tränare för division 2-klubben Arvika där han även började sitt hockeyliv.

Annons

Peter Nolander spelade fyra säsonger i Brynäs, 2006-10.

Peter Nolander var med och spelade ned Södertälje SK till division ett fiaskosäsongen 2014–15. Det blev det sista han gjorde som hockeyspelare. Förra säsongen blev det inget spel då han inte hittade någon klubb som passade. Familjen ville inte flytta då de rotat sig i Stockholm.

Men nu flyttar Peter Nolander, som gjorde fyra elitseriesäsonger i Brynäs, hem till Värmland igen. Han blir tränare för den klubb där han både lärde sig sporten och gjorde sin A-lagsdebut.

– Det stämmer. Vi har sålt huset i Stockholm och köpt ett i Arvika. Jag har fått ett civilt jobb där som jag börjar till hösten, säger Peter Nolander.

– Det kändes som rätt läge att flytta då äldsta sonen börjar skolan till hösten.

Betyder det att du lagt ned den aktiva karriären nu, det blir inget inhopp på isen i Arvika?

– Nej, det har jag inte motivation till. Det känns helt rätt att sluta nu, jag är nöjd med vad jag uträttat, säger Peter Nolander, som under sina fyra säsonger i Brynäs 2006–10 fick äran att dra på sig Tre Kronor-tröjan fem gånger.

Sammanlagt gjorde Peter Nolander 375 matcher i elitserien och SM-slutspelet, varav 219 i Brynäströjan. Han kom till Brynäs från Mora, där han hade gjort två säsonger i elitserien och gick vidare till AIK där det blev ett år i högsta serien.

Karriären avslutades med fyra säsonger i allsvenskan, varav två i Mora och två i Södertälje.

Mer läsning

Annons