Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förre Brynäsmålvakten är klar för Växjö Lakers

/
  • Förre Brynäsmålvakten Joacim Eriksson har skrivit på för Växjö.

Förre Brynässpelaren Joacim Eriksson har fått nytt kontrakt - nu i Sverige. Det är klart att han går från KHL till Växjö Lakers nästa säsong.

Annons

Växjö åkte ur semifinalsserien i den sjunde och sista matchen mot Skellefteå. Det var på håret med ett avgörande mål från Skellefteå i förlängningen. Men Växjö slösar ingen tid. Just nu pågår ett omfattande lagbygge inför nästa säsong och det senaste namnet på listan är en före detta Brynäs- och Leksandspelare: Joacim Eriksson.

– Vi känner att vi i Jocke har funnit en målvakt att bygga vidare på vår ambition att vara ett av lagen som aspirerar på mästerskapet varje år, säger sportchefen Henrik Evertsson oå klubbens hemsida.

På måndagen blev det klart att Växjö ratar nio av sina spelare. Både förstemålvakten Christopher Nilstorp, som skadades i semifinalsserien, och Stefan Steen försvinner till nästa säsong. In kommer i stället Joacim Eriksson, 26, som de senaste åren gått från Skellefteå till Utica Comets i AHL (efter endast en match med Vancouver Canucks) och senast kommer från Dinamo Riga i KHL. Enligt uppgift skriver han på för två år.

– Jocke har en bra mix av erfarenhet och fortsatt utvecklingspotential. Han har hunnit vinna med SAIK såväl som att spela i både Nordamerika som KHL, säger sportchefen Henrik Evertsson.

Mer läsning

Annons