Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Först upp för Ollas – men sedan gick det ner

/

Det var upp och ner för nyblivne centern Jesper Ollas i Linköping.
Först första målet på nästan ett år, sedan inblandad i Linköpings kvittering och en avgörande miss när allt avgjordes på straffar.
– Svåranalyserat, sa han själv.

Annons

Det mest positiva först: Brynäs vände 2–1-underläge till 3–2-ledning på 31 sekunder i slutet av andra perioden.

Jesper Ollas var huvudfigur i den vändningen genom att lirka in ledningsmålet efter 17.52. Det var den skadeförföljde Ollas första mål sedan 10:e oktober förra året då han satte 2–1 mot Färjestad i en av de två matcher han spelade innan han försvann för gott den säsongen.

Han tackade sina kompisar för framgången:

– Vi sätter hård press på Linköping och spelar som vi ska, det är så vårt tredje mål kommer till. Det är tack vare ett fantastiskt jobb av mina två yttrar som jag kan göra målet, säger Ollas till C More.

"Mina två yttrar", ja – Ollas fann sig snabbt tillrätta i sin centerroll som Petr Vranas ersättare. Men han upptäckte snart svårigheterna också.

– Man får vara lite mer vaken på i stort sett allting som center, sa han i andra periodpausen – och gick sedan ordentlig bom vid Linköpings 3–3 i tredje.

Farlige Rhett Rakhshani utmanade i offensiv zon, Ollas hamnade snett och tittade åt fel håll – och Rakhshani tog vara på ytan och fullföljde med att stänka upp pucken bakom Felix Sandström.

Linköping hade en puck i ribban, Brynäs hade ett powerplay som aldrig tog sig i slutet av förlängningen – och det här gick till straffar.

Där klev Rakhshani återigen in och skickade in pucken bakom Sandström, denna gång snärtigt mellan benskydden, och när Ollas skulle försöka rädda kvällen med Brynäs tredje straff blev den helt enkelt för klen.

Jesper Ollas fick beröm ändå av tränaren "Bulan" Berglund.

– Det är en ovan roll för honom, men han gör det bra. Kampviljan i laget är det inget fel på och det gäller även Ollas, sa han till C More.

– Straffar är hazard, studsarna var på deras sida i dag. Jag tycker nog att vi kanske var förtjänta att vinna det här, men oavgjort vid full tid och en poäng är inget dåligt facit.

Broc Little hann aldrig slå någon av straffarna, det gick ju bra ändå, men var Brynäs svåraste motståndare denna kväll.

Ett ständigt hot med bitande skridskoåkning.

Anssi Salmela var visserligen för passiv vid Littles 1–0-mål och Felix Sandström släppte möjligen pucken lite för enkelt förbi sig – men räddningen han sedan gjorde när Little utmanade med ett närskott i andra perioden utjämnade den saken med råge.

– Vi kan vara med i matcherna mot varenda lag i den här serien, det vet vi om nu, säger "Bulan" Berglund.

SE OCKSÅ: Stisses hissar och dissar

KOLLA ÄVEN IN: Spelarbetygen från matchen

Mer läsning

Annons