Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förstakedjan är Brynäs dödliga segervapen – "De är SHL:s bästa kedja"

/
  • Brynäs förstaformation med Greg Scott, Anton Rödin och Oskar Lindblom fortsätter att producera och vinna matcher för laget.
  • Anton Rödin och Oskar Lindblom efter ett av sina mål mot Modo.

Brynäs förstaformation är en enhet som vinner matcher. När Oskar Lindblom klev fram som målskytt blev kedjan ännu giftigare.
– Oskar gör det strålande, säger lagkaptenen Anton Rödin om Brynäs superformation.

Annons

Det var kedjan med SHL:s bästa forward, Anton Rödin som tillsammans med kedjekamraterna Greg Scott och Oskar Lindblom grundlade en ny seger för Brynäs. Oskar Lindblom satte säsongens första mål i den första perioden mot Modo Hockey. Greg Scott satte sitt sjätte i den andra perioden och Anton Rödin sitt sjunde i den tredje perioden. Det blev en ny härlig kväll för SHL:s hetaste kedja.

Greg Scott berättar om Brynäskedjans fina start på säsongen.

– Jag och Anton vill båda göra poäng och vi måste fortsätta att jobba hårt. Vi vill hjälpa varandra till framgång, säger Greg Scott till C More.

Anton Rödin toppar hela SHL:s poängliga, och jagas alltså där av lagkamraten Greg Scott.

– Vi är en bra lina, där vi kompletterar varandra bra. Både Oskar och Anton Rödin är bra spelare, och ja – alla ser nog hur skicklig Anton Rödin är, säger Greg Scott.

Brynästränaren Tommy Sjödin tog det ett steg till och kallar Brynäs förstaformation för ligans bästa kedja.

– De är topp i SHL och förtjänar mycket istid i varje match. De producerar bra och får gärna fortsätta på den vägen. Jag tycker att de är SHL:s bästa kedja, säger Tommy Sjödin.

Anton Rödin var trots att hans kedja gjorde tre mål inte nöjd med sin egen insats. Och det talar för att lagkaptenen mentalt också vill vara seriens bästa forward varje dag han är på jobbet. Sanningen var också att Rödin hade bud på fler mål den här matchen. Han hade det tack vare Oskar Lindbloms fina match.

– Jag hade några bra lägen att göra mål på innan jag satte dit den. Jag fick en bra passning av Oskar, så det var bara att hänga dit den, säger Anton Rödin.

Rödin förklarar succén för Brynäsformationen så här.

– Jag och Greg har spelat med varandra länge och vi har gjort det bra innan. Nu har Oskar kommit in och han gör det strålande. Han är stark framför mål och stark framför sargerna så han är en fullgod ersättare till Bill Sweatt, säger Anton Rödin och ler.

Tack vare segern avancerade Brynäs upp till andraplats i tabellen, och Anton Rödin befäster förstaplatsen i poängligan.

– Jag försöker vara jämnare i min prestation, vara på jobbet varje dag och göra skillnad i varje byte. Jag är inte nöjd med min prestation den här kvällen och ska försöka göra det bättre nästa match. I dag så tackar jag Felix Sandström för att vi vinner, säger Anton Rödin.

LÄS ÄVEN: Stisse Åberg – dags att göra om den här Brynäslistan

TV: Stisse hissar...Scott, Lindblom och Ollas

LÄS ÄVEN: Oskar jublade över första målet

Mer läsning

Annons