Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från plus/minus-kung till skyttekung – Nick Johnson hetaste målskytten i SHL

/
  • Nick Johnson rakar in 3–1 i öppen kasse mot Linköping. Det blev till slut 4–2 när Brynäs äntligen vann och Johnson gick upp i ledning i SHL:s skytteliga.
  • En kedja som fick det att lossna var Nick Johnson, Greg Scott och Oskar Lindblom.

Svensk mästare i Växjö för ett år sedan och bäst plus/minus i hela ligan.
I Brynäs har Nick Johnson hittat någonting annat att vara bäst på – att ösa in mål. Flest av alla i hela SHL faktiskt.
– Men jag har också funnit trygghet och trivsel här, säger kanadensaren.

Annons

När Nick Johnson rakade in 3–1 mot Linköping på söndagskvällen var det hans 21:a mål den här säsongen. Därmed gick han också upp i ensam ledning i skytteligan före Richard Gynge i Växjö – Johnsons gamla lag.

Men någon bonus för att ha passerat 20 mål har han inte.

– Nej, hehe! Men 40 poäng tror jag är en liten tröskel för bonus. Men det blir nog svårt, jag är osäker om jag får räkna in slutspel också, säger Nick Johnson som totalt har skrapat ihop 31 poäng (21+10). Men det märkliga är att där han vann hela SHL:s plus/minus-liga förra säsongen med enorma plus 30 på 55 matcher, står han nu på minus elva denna säsong efter 48 matcher.

Men tar Brynäs 4–2-segern mot Linköping med sig på rätt sätt kanske det kan bli en lång säsong ändå, trots lite bistra tider senaste veckorna, och en bättring också i plus/minus för Johnson.

– Vi hoppas ju det. Det har funkat rätt bra för mig ändå. Power play har överraskat mig (13 mål där hittills). Jag spelar lite annorlunda jämfört med tidigare i fem mot fem. Jag gillar att spela här och vara i Brynäs och Gävle. Alla kommer överens i laget och "Bulan" är bra och nu är det rätt kul att spela ihop med Greg. Det var inte bra i lördags, men vi försöker bygga upp nåt tillsammans och få självförtroende i det vi gör på isen.

Var det en lättnad att äntligen vinna?

– Javisst, men vi har inte varit så dåliga och inte känt oss speciellt oroliga över att vi har haft ett antal förluster i rad. Men det är klart att man behöver segrar och det var skönt att få med oss en i dag, särskilt som vi hade det lite tungt i Linköping.

Nu har ni fyra matcher kvar i serien. Hur går tankarna?

– Nu har vi en tuff match mot Malmö borta på onsdag och sen har vi en kul back-to-back igen mot Färjestad innan sista matchen. Vi tar match för match nu och kör på, säger Nick Johnson.

LÄS ÄVEN: Äntligen fick Brynäs jubla igen – och visst fick lillasyster Carlsson rätt i sitt tips

SE OCKSÅ: Matchfakta och spelarbetyg efter Brynäs–Linköping

Mer läsning

Annons