Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gamle Brynäscentern är död

/

Den tidigare Brynässpelaren Greg Parks har gått bort.
Kanadensaren blev 48 år gammal.

Annons

Parks var en stor elitserieprofil med 137 poäng på 147 matcher och ingick bland annat i det kanadensiska laget som förlorade finalen mot Sverige på straffar i OS i Lillehammer 1994.

Under onsdagen kom beskedet om Parks bortgång, han var endast 48 år gammal. Ännu finns inga detaljer om dödsorsaken.

1992 gjorde Parks sin första elitseriematch – då i en Leksandströja. Där blev det två säsonger innan han flyttade till det tyska laget Krefelder EV 1981. Där blev han kvar i en säsong för att sedan återvända till Sverige, men den här gången till Brynäs IF. Kanadensaren gjorde en säsong i Gävlelaget.

Den tidigare Brynästränaren och Parks gamle lagkamrat Tomas Jonsson fick veta att Greg Parks gått bort genom ett sms på onsdagsmorgonen.

– Det är otäckt. Han var alldeles för ung för att gå bort. Det var en bra grabb och en bra hockeyspelare. Det är väldigt tråkigt, säger Jonsson.

Som hockeyspelare minns Jonsson framför allt Parks målskytte. Jonsson både spelade med Parks och var assisterande tränare för honom med Sune Bergman som huvudtränare.

– Han var en riktig sniper. Det var lite typiskt kanadensiskt att skjuta på allt. Han behövde inte någon stor chans för att göra mål. Han var en stor del i den framgång vi hade i Leksand på den tiden.

Greg Parks avslutade sin spelarkarriär 2004.

Mer läsning

Annons