Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävletrion som vill sänka Brynäs i dag

/
  • Gävlekillarna Oscar Dansk, Ludvig Rensfeldt och Sebastian Wännström passade på att ta en sväng på stan och kolla in om bocken stod kvar när de anlände med sin nya klubb Rögle inför dagens match mot Brynäs.
  • Sebastian Wännström, Ludvig Rensfeldt och Oscar Dansk numera i Rögle får några dagar ledigt hemma i Gävle efter matchen mot Brynäs i dag.

Här har ni dom. Rögles tre brynäsare Oscar Dansk, Ludvig Rensfeldt och Sebastian Wännström.
I eftermiddag har de en enda uppgift – att stoppa Brynäs. Sen blir de Gävlekillar igen – och får stanna hemma på lite julledighet.

Annons

Den första Sporten möter när Rögle anländer till hotell CH efter torsdagens förlust uppe i Luleå är lagets tränare Anders Eldebrink. Sen släntrar hela Röglegänget in med sportchefen Anders "Masken" Carlsson i spetsen.

– Ska du prata med brynäsarna? Nä, några såna har vi inte i vårt lag, flinar Masken.

Den gamle Brynäslegendaren är numera sportchef i Rögle. Det är han som ligger bakom värvningarna av en trio före detta Gävlebor och brynäsare. Målvakten Oscar Dansk som så framgångsrikt spelade juniorhockey i Brynäs och drillades av Pecka Alcén, men aldrig fick chansen i SHL när Brynäs vann SM-guld 2012, är nu förstemålvakt i Rögle efter några år i Nordamerika.

– Klart att det gått lite upp och ned, men kul att spela i SHL, säger Dansk som visserligen har lite tråkiga minnen från säsongens två tidigare möten med Brynäs. Två rejäla tavlor är facit från de dubbla förlusterna. I första matchen släppte han in Greg Scotts styrning från blålinjen, då vann Brynäs i sudden death. Det andra mötet vann Brynäs med klara 5–1. Men även då gjorde Oscar Dansk en tavla när han släppte in Sondre Oldens billiga puck.

– Jo, dom där grodorna hade jag gärna varit utan. Det var lite drygt sist i Ängelholm när Brynäsfansen skanderade att jag håller på Brynäs. Men jag står här i dag och gräver inte ned mig.

Sanningen att säga så har 21-årige Oscar Dansk övertygat rejält under säsongen, men lite tyngre har det gått för laget.

– Ja, bara en seger på de åtta senaste är inte bra förstås, säger Ludvig Rensfeldt som gör sin andra säsong i Rögle efter åren i Malmö.

Efter matchen stannar han och Brynäs SM-guldvinnare från 2012, Sebastian Wännström kvar hos sina familjer på hemmaplan i Gävle. Även stockholmaren Dansk blir kvar över helgen.

– Oscar pratar hela tiden om hur bra han trivs här i Gävle. Han ska nog köpa lägenhet här, säger Ludvig Rensfeldt.

– Ja, haha! Jag får se, jag brukar vara här på sommaren ibland så det vore kul att ha. Jag funderar lite på det, säger Dansk.

– Det passade ju perfekt att vi möter Brynäs nu så man kan stanna hemma eftersom vi har ledigt några dagar, annars hinner man aldrig det, fyller Sebastian Wännström i.

Efter guldet 2012 stack han över till USA och spelade i AHL-laget Chicago Wolves.

– Målsättningen är ju förstås att komma tillbaka dit till NHL, så är det. Men nu är det Rögle som gäller. Målsättningen är att hänga kvar och jag tycker vi ska klara av det, så pass bra är vi.

För Rögles del blir starten mot Brynäs i dag extra viktig.

– Vi vet att dom vill komma ut med hög fart och det gäller att vi är beredda och sätter stopp för det, säger Ludvig Rensfeldt.

Mer läsning

Annons