Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grovjobbarna klev fram – då vann Brynäs

/
  • Kramkalas när doldisarna och grovjobbarna Johan Alcén och Jacke Blomqvist blev matchhjältar för Brynäs med varsitt mål och varsitt målpass i 3–2-segern mot Örebro.

Stjärnorna saknades i Brynäs. Då klev grovjobbarna i fjärdekedjan fram och såg till att Brynäs vann med 3–2 mot Örebro.
Och äntligen vann Brynäs trots att Anssi Salmela saknades.
– Riktigt skönt att sätta dit första målet. Det har gått sju säsonger och 24 matcher sedan senast, flinade Johan Alcén.

Annons

Johan Alcén gör inte mål så ofta. Faktiskt så pass sällan att han minns nästan alla, i alla fall de han gör i Brynäs. När vi frågar om han kommer ihåg senast han gjorde mål i Brynäströjan så kommer svaret blixtsnabbt.

– Ja, mot Frölunda borta för sju år sedan, på Honken faktiskt. Så det var ju ett tag sedan. Väldigt skönt att spräcka målnollan även om jag har en annan roll, så är det klart att de sätter sig i huvudet om det skulle gå en 30-40 matcher innan man får sätta dit en, säger Alcén.

Under åren i Mora blev det också några fullträffar, men hittills den här säsongen har det varit tomt i målkolumnen.

Mot Örebro lossnade det äntligen när han inledde målskyttet med hjälp av både Jacob Blomqvist – och domaren.

– Ja, Jacke snappade upp pucken men jag tror det var domaren som stoppade upp pucken så jag kunde få den mitt i slottet.

Örebro kvitterade snabbt innan första paus, men trots att Brynäs för andra matchen i rad fick ett mål bortdömt, kände inte Alcén någon oro.

– Nej, jag tyckte vi hade matchen hela tiden. Men däremot så tycker jag att målet som Oskar gjorde skulle ha godkänts. Han (Oskar Lindblom) går på sin egen retur och jag tycker inte att han stör målvakten. Vi vill ju ha mer mål i svensk hockey och jag tycker inte det är rätt väg att gå med sån bedömning, menar Alcén.

Men 2–1 till Brynäs skulle komma och nu var det Johan Alcéns tur att tacka för senast genom att vara med och passa fram Jacob Blomqvist till hans andra mål för säsongen. Det första kom i premiären i september.

– Det har inte stört mig alls att jag inte gjort fler mål. Men kul att kunna bidra lite när inte Anton och dom är med, menar Blomqvist.

– Anton Rödin är vår viktigaste spelare och då känner alla på sig att man måste höja sig när han inte är med.

Och det gjorde Brynäs. Daniel Mannberg ökade på till 3–1 och även om 3–2 kom och Örebro fick spela sex mot fyra i slutminuterna efter en utvisning på Lukas Kilström för puck out var det lugnt.

Dessutom lyckades Brynäs vinna utan viktige backen Anssi Salmela på isen. Alla sex matcher han missat totalt denna säsong har Brynäs förlorat.

– Ja, jag tycker det. Det här var en viktig seger, summerade Johan Alcén.

LÄS ÄVEN: Stisse Åbergs krönika: "Det här var vattenbärarnas stora match"

MISSA INTE: Hissar&Dissar som hyllar bland annat trillingarna Westerholm

LÄS ÄVEN: Spelarbetygen – de var bäst i Brynäs

REPRIS: Liverapporteringen – så var matchen

Mer läsning

Annons