Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guldhjälten Sebastian Lauritzen: "Brynäs är laget i mitt hjärta – men de är inte intresserade"

I mitten av april öppnade Sebastian Lauritzen för en återkomst till svensk hockey. Men det blir inte Brynäs – trots kontakten för en månad sedan. – Jag känner jättestarkt för Brynäs men jag tror inte de är intresserade längre, säger 32-åringen.

Annons

Brynäs ser ut att vara ett avslutat kapitel för Sebastian Lauritzen (höger, bredvid Jonathan Granström).

Det är semestertider för Sebastian Lauritzen just nu.

När Sporten ringer ligger den tidigare Brynässpelaren på en strand i Madeiera och tar det lugnt. Det är 25-26 grader i luften och en puck, skridskor på fötterna och is känns minst sagt avlägset.

Samtidigt finns hockeyfunderingarna där. Var spelar egentligen Sebastian Lauritzen nästa säsong? Mycket talar för Timrå IK som Lauritzen tidigare öppnat för. Men det kan även bli spel utomlands igen efter senaste säsongens äventyr i KalPa.

– Jag har pratat med "Nubben" (Kent Norberg, Timrås sportchef) ett par gånger och vi vet var vi har varandra. Men något mer än det har det inte blivit. Jag såg faktiskt att han ringde häromdagen men jag hann inte svara. Jag vet i alla fall var jag har honom och vice versa. Vi har en öppen och bra kontakt, men vi har inte diskuterat något kontrakt.

LÄS MER: Scoutens jättehyllning till Kevin Clark – så bra är Brynäs nyförvärv: "Han borde bli en favorit"

Brynäs ser däremot ut att vara ett avslutat kapitel. Klubben gjorde förra veckan klart med Kevin Clark som lär bli sista forward på nyförvärvslistan.

Hade det varit upp till Sebastian Lauritzen hade han gärna återvänt till Gävle.

– Brynäs är laget i mitt hjärta, så är det. När man vinner med ett lag släpper man inte bara det direkt. Jag känner jättestarkt för Brynäs men jag tror inte de är intresserade längre, säger Lauritzen som berättar att det fanns en dialog i våras.

– Det var lite snack för en månad sedan, men efter det har jag inte hört något. Det var löst snack, tror jag. Allt har skötts via min agent, jag har inte haft någon direkt kontakt med "Bulan" (Thomas Berglund) eller Bengtzén (Stefan Bengtzén). Jag vet inte vad som sades då men min agent berättade att han pratat med Brynäs.

SE MER: Brynäs försäsong: "Det är tungt att trycka i sig en köttbit på morgonen"

Mer läsning

Annons