Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gunderson är Bengtzéns drömvärvning – men i nuläget ser det mörkt ut

/

Brynäs sportchef Stefan Bengtzén letar en ersättare till skadade Anssi Salmela. Frågan är om han hittar någon.
– Det är som i gamla Ryssland – tomt på hyllorna, säger han.

Annons

Men direkt när Stefan Bengtzén säger ordet Ryssland ställer vi förstås frågan om Ryan Gunderson, guldbacken från 2012, som numera spelar i KHL och Dynamo Minsk.

– Det skulle förstås vara en dröm för hela Gävle och Brynäs om han kom tillbaka, säger Bengtzén.

Är det realistiskt?

– Inte nu tyvärr. Han sitter på kontrakt och i KHL lånar dom inte ut spelare på det sätt vi är vana vid. Men jag håller en dialog där och vill väldigt gärna att han återvänder.

Men inte förrän nästa säsong kan Gunderson vara aktuell att vända tillbaka tll Sverige och Gävle efter två säsonger i KHL, den förra i Jokerit.

Den spelskicklige amerikanske backen sitter på ett utgående kontrakt med Minsk – där han haft en ganska tuff vinter. Laget ligger på 18:e plats i KHL som innehåller 28 lag och Gunderson har hittills svarat för 17 poäng (tre mål och 14 assist) på 43 matcher. I fjol gjorde han 36 poäng (7+29) på 58 matcher med Jokerit.

Dessutom bor hans flickvän Madeleine Nilsson, trestegshopparen i Gefle IF (regerande svensk mästare för övrigt) i Gävle.

– Jag känner till Ryans situation och det är förstås något jag hoppas starkt på att han ska komma tillbaka, säger Stefan Bengtzén.

Brynäsfansen ska inte heller hoppas på att någon av AHL-backarna Niclas Andersén i Wilkes-Barre Scranton eller Christian Djoos i Hershey Bears ska komma hem och hjälpa Brynäs i nuläget.

– Jag har en del kontakt med bägge, men de spelar i sina respektive lag, och kommer att stanna där.

Stefan Bengtzén får med andra ord fortsätta att leta och anbud på spelare saknas verkligen inte.

– Så är det alltid när man går ut och säger att man har en skadad som ska ersättas. Då går telefonen varm från agenter som lockar med spelare. Men det ska passa också, det ska vara någon som tillför laget något. Vi kommer inte ta hit någon spelare bara för att fylla upp en plats.

LÄS ÄVEN: Salmela på kryckor – så många matcher missar Brynäs stjärnback

Hittills har han inte erbjudits någon som kan täcka upp för Brynäs bästa back, Anssi Salmela.

– Nej, vi har sex backar nu och flera duktiga juniorer. Dessutom är inte Mattias Nörstebö så många veckor från en comeback och även Bertilsson, även om det dröjer lite längre.

Men ambitionen är fortfarande att värva in en ersättare till Salmela?

– Ja om det som jag sa dyker upp en spelare som vi känner är rätt och kan tillföra laget det vi behöver. Jag jobbar för det, säger Stefan Bengtzén.

LÄS MER: Brynäs juniorback efter riktiga SHL-debuten: "Klart man blir less"

Mer läsning

Annons