Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hammarström: "Vi har kvar rättigheterna till Rödin och kan plocka över honom"

/

Anton Rödin gör dundersuccé, sitter på ett treårskontrakt med Brynäs där han dessutom är nyutnämnd lagkapten.
Skönt, tryggt och bra tycker alla som vill se honom kvar i Gävlelaget.
Men ju bättre han spelar för Brynäs desto större är risken att han försvinner. NHL-laget Vancouver bevakar varje skär han tar på isen.

Annons

– Vi har kvar rättigheterna till Anton och fortsätter han så här kan det mycket väl bli så att vi plockar över honom igen, säger Vancovers scout Inge Hammarström.

Det var Inge som scoutade Rödin för några år sedan och sedan drog också Anton över och försökte ta en plats i NHL-laget. Alldeles för tidigt enligt Hammarström.

– Jag var absolut emot att han åkte då. Jag hade en känsla att Anton behövde några år på sig att slå igenom och det ser vi ju nu också. Han har utvecklas på alla plan, både som människa och hockeyspelare.

Därför var han väldigt tydlig med att Vancouver inte skulle släppa rättigheterna till svensken.

– Jag har varit på dom hela tiden och det är jag glad för nu. Klart att Vancouver har benkoll på Anton och vet exakt vad som händer och hur bra han spelar här i ligan. Både jag och vår proscout Lasse Lindgren ser honom hela tiden.

Vancouvers general manager Jim Benning har också gått ut och talat om att det finns ett konkret intresse. När en så högt uppsatt person i organisationen gör det är det allvar.

– Jag vet att lagets assisterande manager var till Finland nu när Karjala Cup spelades för att titta ordentligt på Anton. Nu hade han ju otur och blev skadad precis till de sista matcherna där. Men han kommer säkert att få nya chanser och vi kommer att titta noga på honom just i landslagssammanhang, säger Hammarström.

Han tror däremot inte att Rödin kommer att plockas över den här säsongen.

– Nja, det är ju rätt snåriga regler som jag inte exakt vet hur dom ser ut och han sitter på ett kontrakt med Brynäs. Jag kan tänka mig att kanske Benning själv kommer hit i februari för att se på Anton med egna ögon och sedan får vi se vad som händer.

Kanske Rödin gör som Jakob Silfverberg som drog till NHL och Ottawa när Brynäs hade spelat färdigt för säsongen. Det beror på vilket behov Vancouver har också.

Men om NHL-laget bestämmer sig för att plocka över svensken är det för att spela i NHL. Och dessutom i en ganska stor roll.

– Anton behöver istid och det ska helst vara i någon av de två förstakedjorna – som minst i en tredje. Jag har inte scoutat honom för att spela i AHL och han är nu i sin kanske bästa ålder och spelar sin bästa hockey i sex-sju år till, säger Hammarström.

LÄS OCKSÅ: Så säger Vancouvers general manager

Mer läsning

Annons