Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är Brynäs bäst i hela SHL

/
  • Nick Johnson gör det han är bäst på i hela SHL – mål. Totalt blev det 22 fullträffare för kanadensaren under grundsäsongen.

Brynäs kom tia i den slutliga SHL-tabellen efter att ha rasat från den tredje plats laget hade vid juluppehållet.
Men det finns ligor som Brynäs toppar.
Som bästa målskytt, bästa målskytt i power play, flest poäng av en junior och så boxplay-statistiken.

Annons

Grundserien som inleddes så bra fick en svagare avslutning med en seger på de tio sista matcherna – tre poäng av 30 möjliga gör att formen inte är lysande när play in-spelet inleds mot Djurgården.

Men som lag var Brynäs i alla fall allra bäst i en disciplin – spel i numerärt underläge. Boxplay-specialister som Daniel Mannberg, Johan Alcén, Sebastian Enterfeldt och Jesper Ollas tillsammans med backarna har gjort att Brynäs är det lag som det är allra svårast att göra mål på i den spelformen.

83,57 procent av tiden klarar Brynäs att hålla tätt. Linköping och Luleå följer därefter.

Även i den individuella statistiken finns den några höjdare. Nick Johnson är förstås den allra bästa som med sina 22 mål är bäst i hela serien. Brynäsforwarden som kom som allra bästa plus/minus-spelaren från Växjö lyckades håla undan för Broc Little och Richard Gynge som var målet efter.

Främsta orsaken till Kanadensarens framgångar var hans effektivitet i power play där han gjorde 14 av sina mål. Där var han helt ohotad och den trio av spelare som var näst bäst gjorde fem mål mindre.

I poängligan var Greg Scott bästa Brynäsare även om han var en bit efter de allra bästa där Frölundas Ryan Lasch höll undan. Anton Rödin toppade den listan när han blev skadad efter sina 33 spelade matcher.

Även i juniorernas poängliga var det Brynäs i topp. Oscar Lindblom gjorde mål i sista matchen mot Frölunda och kom därmed upp i 25 poäng (8+17) och var två poäng före Skellefteås Axel Holmström.

Mer läsning

Annons