Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är Gävlekillarna som ställs mot Brynäs för första gången

/
  • Ludvig Rensfeldt har nått SHL efter tre år i allsvenskan, och ställs nu mot Brynäs för första gången, precis som kompisen Sebastian Wännström, med tre år i farmarligorna bakom sig. Målvakten Oscar Dansk har också ett förflutet i Brynäs.

De är kompisar från förr.
Men Gävlekillarna Sebastian Wännström och Ludvig Rensfeldt valde var sin krokig väg – som ledde till Rögle.
Nu ställs de mot Brynäs för första gången.

Annons

Wännström och Rensfeldt blev vänner direkt när de strålade samman i Brynäsjuniorerna; Wännström från Huge och Rensfeldt från de egna leden, och vintern 2009/10 gjorde de 107 poäng tillsammans i J20. De gick tidigt i draften, båda två valdes redan i andra rundan av St Louis respektive Chicago.

2011 skildes vägarna när Ludvig Rensfeldt stack över till den nordamerikanska juniorligan och tog JVM-guld 2012. Sebastian Wännström stannade i Brynäs och tog samma år SM-guld i en kedja med Calle Järnkrok och Jakob Silfverberg.

Fyra år senare har de återförenats i SHL-nykomlingen Rögle. Ingen av dem tillhör längre någon NHL-klubb, men drömmen lever i högsta grad.

Sebastian Wännström har tillbringat tre år i farmarligorna, men vill nu få ny fart på karriären.

– Jag tyckte jag stod och stampade lite, och då kändes SHL och Rögle som ett bra alternativ. Jag tycker ändå att jag utvecklats en hel del, även om det var sisådär med istid under mitt första år där borta. Hockeymässigt har det varit väldigt annorlunda och jag hoppas att jag tagit en del av det med mig hem.

Ludvig Rensfeldt i sin tur har tre allsvenska år i Malmö och Rögle bakom sig. Ett beslut som han tycker var helt rätt.

– Jag har fått spela väldigt mycket och fått stort förtroende och det måste man för att bli bättre som hockeyspelare. Så för mig var allsvenskan ett bra steg, något som jag tycker fler borde överväga, säger Rensfeldt.

– Och jag har inte gett hoppet om NHL. Men det gäller att ta ett steg i taget, och nu handlar det om att bli en etablerad SHL-spelare. Är man sedan tillräckligt bra så får man chansen, det gäller alla i den här serien.

De har fått en bra SHL-start i Rögle och har gjort två mål vardera i inledningen. De är tongivande spelare, vilket man verkligen också kan säga om målvakten Oscar Dansk. Han som lämnade Brynäs redan innan han slagit igenom i högsta serien och nu är tillbaka, utlånad från Columbus, för att ta ny sats.

Oscar Dansk toppar målvaktsligan och har stått på huvudet för Rögle i de fyra matcher han stått hittills. Bara sex insläppta av 116 skott vittnar om en målvakt med koll på läget.

– Han har gjort det fantastiskt bra, och ger oss chansen att vinna matcher. Jag är inte förvånad, för vi visste att det var en bra målvakt, men han är ju ändå oprövad i och med att han inte stått i SHL tidigare, säger Sebastian Wännström.

I Brynäs byter man målvakt och Bernhard Starkbaum kliver in mellan stolparna i Ängelholm.

Mer läsning

Annons